Adis Ahmetović, zastupnik u Bundestagu: BiH se voljom građana opredijelila za Evropu

Aktuelno
Adis Ahmetović, zastupnik u Bundestagu: BiH se voljom građana opredijelila za Evropu
,

Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, na svom Instagram profilu prokomentarisao je današnje održavanje Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Ahmetović je objavio na Instagramu i fotografiju u društvu Denisa Bećirovića i Željka Komšića.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

“Današnji izborni rezultati ne samo da su jasan znak, već su i empirijski dokaz da su liberalne snage u zemlji pobijedile i da većina građana u Bosni i Hercegovini želi evropski put i građansku državu.

Kao socijaldemokrata, posebno sam zadovoljan ovim rezultatom i želim srdačno čestitati Željku Komšiću (DF) i Denisu Bećiroviću (SDP) na impresivnim izbornim rezultatima.

Sada se mora aktivno podržavati volja građana, a država štititi od destruktivnih uticaja. Jasna pobjeda Komšića i Bećirovića jasni su pokazatelji da je etničko-nacionalna ideologija Daytona zastarjela i prošlost.

Ništa ne bi trebalo stati na put evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine nakon ovih današnjih izbora. U cijeloj zemlji postoji jasna većina za jasan kurs reformi. Kao njemački strani političar, aktivno podržavam ove snage!", naveo je Adis Ahmetović, prenosi portal radiosarajevo.ba.

Ne propustite