Izetbegović: SDA nije u padu, nego u porastu, to je najjača stranka u BiH

Bosna i Hercegovina
Izetbegović: SDA nije u padu, nego u porastu, to je najjača stranka u BiH
Javnosti i medijima se obratio kandidat za člana Predsjedništva BiH i lider SDA, Bakir Izetbegović. Kazao je da je SDA stranka u porastu i da će popraviti rezultat.

Javnosti i medijima se obratio kandidat za člana Predsjedništva BiH i lider SDA, Bakir Izetbegović. Kazao je da je SDA stranka u porastu i da će popraviti rezultat, piše N1.

“Zainteresirani ste i za naš stav povodom dakle Schmidtove odluke, ona je definitivno pojačala poziciju HDZ-a. Nametnute su deblokade koje smo ovlaš razmotrili. Sutra ćemo imati konačan stav SDA po tom pitanju”, kazao je Izetbegović.

Na pitanje da li će sazvati Kongres stranke i da li smatra da je izgubio povjerenje birača, kazao je:

Vidite ja sam svoj rezultat otprilike sačuvao, oni koje me žele žele me i dalje. Što se tiče SDA, ja sam predsjednik stranke, SDA će popraviti rezultat, ona je daleko najjača stranka u BiH. Da li će to dovesti do previranja između nekih članova, to ćemo vidjeti“.

Stranka nije u padu, stranka je u porastu. Kako očekivati da pobijedite 11 udruženih stranaka uz koje su stale, javna je tajna, i neke ambasade. Da ih je bilo devet… Tu sam na dispoziciji ljudima u stranci, pa neka analiziraju stvari. Teško je izaći protiv 11 stranaka“, kazao je Izetbegović.

Dodaje da treba raditi na koalicionom kapacitetu i udruživanju.

“Zašto bismo se kažnjavali kada smo popravili rezultat? Problem je u udruživanju i koalicionom kapacitetu, na tome treba raditi, to je sve.

Zašto je javnost dala deset posto više glasova ako je izgubila povjerenje javnosti? Dobili smo više glasova nego prije 4 godine, prije osam godina, prije 12. Za mene je dva i dva četiri”.

Ne propustite