Premijer Malija održao žestok 30-minutni govor pred UN-om oštro prozivajući Francusku i UN: "Odmaknite se od kolonijalne prošlosti i poslušajte bijes i frustraciju koja dolazi iz afričkih gradova i sela i shvatite da je ovaj pokret neumoljiv!"

Objavljeno:02.10.2022 - 18:29
A A A Times Arial

Premijer Malija obrušio se na Francusku i Ujedinjene narode u obraćanju punom pritužbi zbog sve gore sigurnosne situacije u njegovoj zemlji, hvaleći pritom "uzornu" suradnju s Rusijom, piše Advance.hr.

Obraćajući se u subotu na 77. zasjedanju Generalne skupštine UN-a, Abdoulaye Maiga oštro je osudio ono što je nazvao "jednostranom odlukom" Francuske da premjesti svoje preostale trupe u susjedni Niger.

"Odmaknite se od kolonijalne prošlosti i poslušajte bijes, frustraciju, odbacivanje koje dolazi iz afričkih gradova i sela i shvatite da je ovaj pokret neumoljiv. Vaša zastrašivanja i subverzivne akcije samo su povećale redove Afrikanaca koji se bore za očuvanje svog dostojanstva", rekao je Maiga, koji je prošlog mjeseca imenovan premijerom od strane vladajuće vojne hunte u Maliju.