Šefik Džaferović glasao u Zenici: BiH treba sposobne političare, državu čekaju bitne stvari

Bosna i Hercegovina
Šefik Džaferović glasao u Zenici: BiH treba sposobne političare, državu čekaju bitne stvari
.

Aktuelni predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović glasao je danas na biračkom mjestu Carina 2, smještenom u prostorijama Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" u Zenici.

Džaferović ove godine, prvi put od proglašenja nezavisnosti BiH, ne sudjeluje aktivno u izbornom procesu, a na tu novinarsku konstataciju te pitanje kako se osjeća u novoj situaciji, odgovorio je da se osjeća "kao i ranije".

"Osjećam se kao i ranije, kada sam bio kandidat. Tačno je da sam bio kandidat na svim izborima od 1996. godine pa na ovamo. I to na direktnim izborima. Isto se osjećam. Ja ću i dalje nastaviti da doprinosim ovoj državi, onoliko koliko god budem mogao. Gdje, šta, kako…manje je važno, manje je bitno. Bitno je ono što je u meni", kazao je Džaferović.

Od ovogodišnjih Općih izbora 2022. godine, istakao je, očekuje da BiH dobije "što kvalitetniju reprezentaciju" vlasti.

"Prije svega, ja želim da što veći broj građana izađe na izbore i iskaže svoju volju te na taj način odredi političke garniture koje će učestvovati u vrlo važnim procesima za BiH. Izbori u BiH nikada nisu samo izbori. To je uvijek nešto više od toga, zato što se država oblikuje i jako je bitno koje će političke garniture voditi te procese. Moraju biti sposobni i odgovorni ljudi, koji znaju. Tako da želim da BiH dobije što je moguće kvalitetniju, što je moguće bolju reprezentaciju jer nas čekaju vremena koja će biti sigurno obilježena bitnim stvarima, kada je u pitanju i unutrašnje uređenje i unutrašnji odnosi unutar BiH", smatra Džaferović.

Želi, dodaje, "već od narednog dana" da se krene sa uspostavom "ozbiljnih i najozbiljnijih mogućih vlasti u BiH" te da se krene sa procesima unutar BiH, ali i bh. evropskom te NATO putu.

Izvor:Klix

Ne propustite