BIT ĆE KAO NOV! EVO KAKO DA IZBIJELITE VEŠ DA SIJA KAO SUNCE: Treba vam samo 1 voćka

Praktična žena
BIT ĆE KAO NOV! EVO KAKO DA IZBIJELITE VEŠ DA SIJA KAO SUNCE: Treba vam samo 1 voćka
-

Trik koji morate da probate

Čist i mirišljav veš je ono čemu svaka domaćica teži. Međutim, ponekad prilikom njegovog vađenja iz mašine, često se dešava da određena odjeća ne izgleda kao na početku kada je njena boja bila intenzivnija ili bjelja. Posebno su problematični peškiri i majice, koji umjesto da budu snježno bijele boje oni postanu zarozani i "sivkasti". Zbog toga većini najverovatnije dođe da ih momentalno baci u đubre i kupi nove. 

Ipak, prije nego što to učinite, zastanite i pogledajte da li možda neki magični sastojak može da vam pomogne da vaš veš više nikada ne izgubi boju kakvu je imao u trenutku kupovine. Vjerovali ili ne, takav jedan sastojak možda već sada imate u kuhinji, tačnije u činiji ili korpi za voće. Riječ je o limunu. 

Da li ste znali da taj citrus ima moć da posvetli odjeću, pri čemu vam neće biti potreban izbjeljivač? Samo se sjetite da njega često mnogi stilisti za kosu preporučuju ako želite da prirodno posvetlite pramenove. Ako ima takav efekat na kosi, zašto ne bi imao na peškire i na posteljinu?

Trik sa njim je jednostavan, a sve što vam je potrebno jeste četvrtina ili pola šoljice limuna. Umjesto izbjeljivača sipajte tu količinu soka ovog citrusa u toplu vodu, a zatim u nju natopite odjeću, prije svega peškire koje želite da posvjetlite. Ako želite da ga sipate u veš-mašinu, u pregradu za izbeljivač dodajte četvrtinu ili polovinu šoljice limunovog soka. Ukoliko nemate takvu pregradu, sipajte ga slobodno u odjeljak predviđen za prašak i deterdžente.

Limunov sok ima prednost što peškirima, odjeći i posteljini, pored izbjeljivanja, pruža i čist i osvežavajući miris limuna. To važi za sav bijeli veš koji posjedujete. Sivi peškiri ili majice koje su nošenjem ili pogrešnim pranjem promijenili boju, veoma brzo će vratiti svoj stari sjaj ako primijenite ovu tehniku. 

Ne propustite