Sombor: Državljanin BiH uhapšen, zaplijenjeno 14.300 litara naftnih derivata

Region
Sombor: Državljanin BiH uhapšen, zaplijenjeno 14.300 litara naftnih derivata
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbjednost na rijekama, Policijske uprave u Somboru, Uprave kriminalističke policije i Žandarmerije Srbije, uhapsili su B. G. (40) iz Srbije i Z. K. (49) državljanina Bosne i Hercegovine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbjednost na rijekama, Policijske uprave u Somboru, Uprave kriminalističke policije i Žandarmerije Srbije, uhapsili su B. G. (40) iz Srbije i Z. K. (49) državljanina Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno skladištenje robe, saopćeno je iz MUP-a Republike Srbije.

Policijski službenici su, po nalogu Osnovnog suda u Somboru, izvršili pretres stanova i drugih prostorija, koje su koristili osumnjičeni na pet lokacija na teritoriji ovog grada i tom prilikom pronašli i privremeno oduzeli oko 14.300 litara naftnih derivata, 27.445 eura, 140 dolara i 2.760.880 dinara i mobilni telefon.

Osumnjičenima Z. K. i B. G. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će za isto krivično djelo protiv još jednog četrdesetosmogodišnjeg muškarca, biti podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Avaz

Ne propustite