5 BESPLATNIH NAČINA DA ZAGRIJETE KUĆU ILI STAN: Provjereno djeluju i svako može da ih primjeni - obezbijedite se za ZIMU!

Sve za dom
5 BESPLATNIH NAČINA DA ZAGRIJETE KUĆU ILI STAN: Provjereno djeluju i svako može da ih primjeni - obezbijedite se za ZIMU!
-

Ovo je pet jednostanih i jeftinih načina kako da ugrijete kuću ili stan!

Već uveliko su počele pripreme za zimu, poput kupovine ogrijeva, a cijene su drastično skočile zbog rata u Ukrajini i uvođenja sankcija Rusiji. Čak i oni sa centralnim grejanjem, susreće se sa porastom računa, a ovo je nekoliko savjeta kako da dodatno zagrijete dom bez dodatnih troškova.

1. Iskoristite rernu
Nakon pečenja nekog jela, kada ugasite rernu, ostavite je otvorenom. Na taj način, preostala toplota zagrijaće prostoriju u kojoj se nalazi. Ništa vas neće koštati, a dobićete dva u jedan - spremljeno jelo i zagrijanu prostoriju.

2. Obložite prozore i vrata
Loše dihtovanje vrata i prozora može da rashladi vaš dom. Zato obratite pažnju na malene propuhe i potrudite se da ih obezbijedite i zapušite nekom tkaninom ili sunđerom.

3. Zatvorite sobe
Ukoliko u kući ili stanu imate više soba, a u kojima inače provodite manje vremena, ne zaboravite da ih zatvorite. Na taj način, zadržaće se dovoljno toplote u glavnoj prostoriji u kojoj boravite, kao što je, na primjer, dnevna soba.

4. Iskoristite tepihe
Tepisi su odlična barijera između hladnog poda i vas. Tokom zimskog perioda izaberite neke deblje i mekane tepihe i nećete se pokajati, a ni prehladiti.

5. Osigurajte radijatore
Prije grejne sezone, ukoliko imate centralno grijanje, provjerite sve radijatore u kući. Ako je vazduh u njima zarobljen, to znači da oni neće raditi kako treba. Zato je savjet da malo odvrnete ventile i pusite radijatore da "prodišu"!

(MONDO)

Ne propustite