OD OVOGA ĆE VAM ZIMI BILJKE BUJATI: Jeftinu namirnicu prelijte sa vrućom vodom, A EVO KAKO SE KORISTI

Praktična žena
OD OVOGA ĆE VAM ZIMI BILJKE BUJATI: Jeftinu namirnicu prelijte sa vrućom vodom, A EVO KAKO SE KORISTI
Napravite prirodno đubrivo za biljke, prihrana od koje će rasti, cvjetati i razvijati se. Potrebna vam je samo jedna namirnica koju verovatno već iamte u kući.

Napravite prirodno đubrivo za biljke, prihrana od koje će rasti, cvjetati i razvijati se. Potrebna vam je samo jedna namirnica koju vjerovatno već iamte u kući.

Ukoliko u svom domu njegujete biljke koje vam oplemenjuju prostor, važno je da im povremeno pružite potrebnu prihranu, kako bi bile zdrave, rasle i razvijale se. Ne morate kupovati vještačko đubrivo, niti koristiti proizvode pune hemikalija, već možete koristiti prirodni kompost.

Kako da znate da je vašim biljkama potrebna prihrana:

  • Zastoj u rastu koji nije povezan sa zimskim mirovanjem
  • Pretjerano izdužene stabljike
  • Blijeda boja lišća, njegova stanjenost
  • Slabo cvjetanje

Znaci bolesti: listovi su žuti, opadaju, imaju mrlje

Ako primijetite bar jedan od ovih znakova, vrijeme je da nahranite cvieće. Postoje različiti recepti za prirodna organska đubriva, poput onog sa ljuskama jajeta i korom banane, kao i korišćenje kvasca. Jedan stari recept koji su možda i vaše bake koristile za njegovanje cvijeća jeste sredstvo sa crnimlukom.

Prihrana sa ljuskama luka bogata je mikroelementima, hrani biljke i stimuliše njihov rast. Pola čaše ljuski crnog luka izmrvite i prelijte sa litar proključale vode. Promešajte, poklopite i ostavite da odstoji 3 sata. Nakon što se ohladi, prelijte cvijeće sa dobijenom tečnosti. Koristite dva puta u toku mjeseca, a zatim ponovite kada je novo vrijeme za prihranu.

Ljuske od luka sadrže magnezijum, kalcijum, kalijum, gvožđe i bakar, minerale koji će pomoći da biljke rastu, razvijaju se i cvjetaju.

Izvor: NajŽena

Ne propustite