Benjamina Karić poručila: Ima života i poslije kampanje

Bosna i Hercegovina
Benjamina Karić poručila: Ima života i poslije kampanje
.

Nakon što je jutros uklonjen veliki LED ekran sa Vrbanja mosta u Sarajevu, koji nije imao potrebne dozvole da bi tu bio postavljen, o svemu se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, rekavši da je neko sa te lokacije "pobacao sve žardinjere".

"Nakon što je jučer na mostu Suade i Olge nelegalno postavljen džinovski LED ekran, za koji Grad nije dao saglasnost, jutros su sa mosta pobacane skoro sve žardinjere sa cvijećem", napisala je Karić na Facebooku.

Dodala je da je "vrlo čudno" da praktično na mostu preko noći osvane LED ekran, za čije postavljanje je potrebno nekoliko dana pripreme.

"Zabrinjava i zakašnjela reakcija općine koja je direktno nadležna za izdavanje urbanističke i gradjevinske dozvole i uklanjanje istoga. Sigurni smo da Grad Sarajevo sa ovim slučajem ne bi bio doveden u vezu da nije predizborna kampanja što najviše govori o onima koji to rade. Treba biti svjestan da ima života i poslije kampanje. LED ekran je uklonjen a žardinjere će biti vraćene", dodala je Karić.

Podsjećamo, jutros je uklonjen LED ekran koji je jučer u jutarnjim satima bio instaliran na samom početku Vilsonovog šetalište, pri ulasku na most Suade Dilberović i Olge Sučić.

Mandić nam je jučer rekao da banjalučka firma koja stoji iza postavljanja nije dobila saglasnost općine, ali se pozivala na odobrenje uprave Grada Sarajeva, te je rekao da će sa uklanjanjem krenuti odmah.

S druge strane, zbog toga što je u sve "upletena" i uprava Grada Sarajeva, oni su se jučer oglasili i rekli da saglasnost jeste data, ali ne na identičnoj lokacijli gdje je reklamni pano postavljen, i sa manjim gabaritima u odnosu na onaj koji je postavljen.

Izvor:Klix

Ne propustite