ASTRO PROGNOZA ZA OKTOBAR - PLANETARNI UTJECAJ PO DATUMIMA: Evo šta vas čeka 25. oktobra - DOBRO SE PAZITE

Zanimljivosti
ASTRO PROGNOZA ZA OKTOBAR - PLANETARNI UTJECAJ PO DATUMIMA: Evo šta vas čeka 25. oktobra - DOBRO SE PAZITE
.

Listopad/oktobar 2022. je u astrološkom smislu značajan mjesec! Počinje sa šest retrogradnih planeta – Merkurom, Jupiterom, Saturnom, Uranom, Neptunom i Plutonom.

Međutim, dok putujemo kroz ovaj sjajan jesenji mjesec, zvijezde govore da će Merkur, Pluton i Saturn usmjeravati sve, minimizirajući tok retrogradne energije i pokrećući novi ciklus planetarne energije. Listopad/oktobar također donosi nevjerojatno iscjeljenje, ali i suočavanje s punim Mjesecom u znaku Ovna, koji će nas lansirati duboko u sezonu pomrčine.

Saznajte koji su najvažniji astrološki aspekti u listopadu/oktobru 2022. godine:

1. listopad/oktobar – Venera nasuprot Jupiteru

Jupiter je planet ekspanzije, a Venera je planet koji je povezan sa srcem, tako da ovdje imamo prelijepu energiju koja širi srce! Ovo je sjajan dan za fokusiranje na ljubav prema sebi i suosjećanje.

Odvojite malo vremena da uživate u životu! Ako se osjećate neraspoloženo, zamislite da udišete ovu energiju kao ružičastu svjetlost.

Pri svakom udisanju osjetite ljubav koju Venera može aktivirati kroz ovo ružičasto svjetlo. Na svakom izdahu vidite kako ovo ružičasto svjetlo uklanja sve što je teško ili čini da se osjećate loše.

2. listopad/oktobar – Merkur kreće direktno

Napokon se završava Merkurova retrogradna faza koja je trajala od 9. rujna/septembra, ali tek od 15. listopada/oktobra prestaje post retrogradna sjena.

Kada Merkur krene direktno, moguće je da ćete imati sjajne uvide, nove informacije i intuitivne poruke.

Možda ćete sada moći riješiti neke teškoće u komunikaciji i završiti teške razgovore.

8. listopad/oktobar – Pluton u direktnom hodu

Pluton je retrogradan od 29. travnja/aprila, ali sada se kreće direktno, čime je okončan njegov retrogradni ciklus.

Pluton je planet smrti i ponovnog rađanja, tako da, kako izlazi iz ovog poglavlja, možda ćemo moći s većom jasnoćom vidjeti sve načine na koje smo se transformirali.

Ako smo iskusili bilo kakve završetke, možda ćemo početi uviđati kako nas ti završetci vode u novom pravcu.

9. listopad/oktobar – Pun Mjesec u znaku Ovna

Pun Mjesec u znaku Ovna donosi promjenjivu energiju koja će vjerojatno pokrenuti neku vrstu iscjeljenja, transformacije. Iako su rezultati ovog iscjeljenja pozitivni, putovanje do tamo može biti malo suprotstavljeno ili možda čak i otežavajuće.

Također možemo doći do točke kada počnemo oslobađati ideju o iscjeljenju u korist jednostavnog nastavljanja sa stvarima. Ponekad možemo doći do tačke kada postanemo toliko opsjednuti iscjeljenjem, da izgubimo iz vida svoje putovanje i osjećaja smirenosti kojeg pokušavamo stvoriti.

Vrijeme je da shvatimo da se sve događa s razlogom i u svoje vrijeme.

17. – 19. listopad/oktobar – Arkturova vrata

Sunce se poravnava sa super zvijezdom Arktur, omogućavajući visokofrekventnoj energiji da se spušta do planete.

Arktur je zvijezda povezana s prosperitetom, obiljem i moćnim energijama.

22. listopad/oktobar – Venera se poravnava sa Suncem

Još jedna suptilna, ali lijepa energija dok se Venera poravnava sa Suncem. Ovo je poznato kao energija zvijezde Venere i pomiče Veneru iz jutarnje zvijezde u večernju.

Kaže se da kada je Venera jutarnja zvijezda, onda ljubav kojom zrači sjaji izvana, ali kada Venera postane večernja zvijezda, ljubav kojom zrači sjaji iznutra.

Ova promjena pomaže u izazivanju osjećaja ljubavi prema sebi, suosjećanja prema sebi i može usmjeriti našu pažnju na ono što nam je potrebno, a ne na ono što oni oko nas očekuju.

23. listopad/oktobar – Sunce u znaku Škorpiona

Počinje vladavina Škorpiona i ova energija može nas učiniti radoznalim o korijenu naših misaonih obrazaca i navika.

Možda ćemo doživjeti napredak u razumijevanju zašto funkcioniramo na način na koji radimo ili možemo imati trenutak kada shvaćamo kako da napravimo željene promjene u našim životima.

Sezona Škorpiona može nas učiniti posebno osjetljivim, ali što smo usklađeniji, to je veća naša svijest, veća je naša percepcija i veće razumijevanje.

23. listopad/oktobar – Saturn kreće direktno

Počet ćemo uviđati kako su nas naši izazovi oblikovali i otvorili za nove mogućnosti.

Saturn je poznat kao gospodar karme i kako putuje retrogradno, daje nam priliku da očistimo i transcendiramo karmičke dugove.

Daje nam darove za naš naporan rad, čini da se razvijamo, da učimo iz svojih grešaka.

25. listopad/oktobar – Mlad Mjesec i pomrčina Sunca

Mlad Mjesec i pomrčina Sunca otvaraju portal za novo poglavlje u našim životima. Možda ćemo se suočiti s problemima koje smo imali oko proljeća, travnja/aprila i svibnja/maja ove godine – neke teme trebamo ponovno razmotriti.

Pomrčine pred nas stavljaju testove i izazove, ali samo da bismo donijeli važne odluke u životu.

Pošto je ovo pomrčina Sunca, to može donijeti novu perspektivu o tome kako smo birali vidjeti stvari.

Nešto iz naše prošlosti također može biti riješeno ili dovršeno, stvarajući prostor da se pojavi nešto novo.

28. listopad/oktobar – Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Ribe

Kako je Jupiter u posljednjih nekoliko mjeseci putovao retrogradno, ponovo se vratio u Ribe da bi završio sve nezavršene poslove.

Možda ćemo primijetiti da se Jupiter u temama Riba vraća radi čišćenja. Sada je trenutak da poradite na svojim emocijama, da se oslobodite neki teret iz prošlosti.

30. listopad/oktobar – Počinje retrogradni Mars

Retrogradni Mars počinje 30. listopada/oktobra, ali je vjerojatno da ćemo već osjetiti njegove efekte prije ovog dana. Mars je planet koji vlada našim razinama energije, našom sposobnošću da poduzmemo akciju i našim osjećajima motivacije.

S ulaskom Marsa u retrogradnu fazu, ova područja naših života mogu na neki način doći u fokus.

Možda će nam biti izazovnije da upravljamo svojim razinama energije, poduzimanje akcije može biti izazovnije ili možemo početi dovoditi u pitanje svoju motivaciju.

Retrogradni Mars se može manifestirati za svakoga drugačije, ali je poznato da je to malo sporo vrijeme.

Također može dovesti do sagorijevanja ili potrebe da se zaista odmorite i oporavite.

Izvor:Atma

Ne propustite