JEDNU NAMIRNICU PRELIJTE KLJUČALOM VODOM I NAPRAVITE PRIHRANU ZA CVIJEĆE: Stari recept od kojeg biljke rastu i cvjetaju!

Praktična žena
JEDNU NAMIRNICU PRELIJTE KLJUČALOM VODOM I NAPRAVITE PRIHRANU ZA CVIJEĆE: Stari recept od kojeg biljke rastu i cvjetaju!
-

Napravite prirodno đubrivo za biljke - prihrana od koje će rasti, cvjetati i razvijati se. Potrebna vam je samo jedna namirnica koju vjerovatno već iamte u kući...

Ukoliko u svom domu njegujete biljke koje vam oplemenjuju prostor, važno je da im povremeno pružite potrebnu prihranu, kako bi bile zdrave, rasle i razvijale se. Ne morate kupovati vještačko đubrivo, niti koristiti proizvode pune hemikalija, već možete koristiti prirodni kompost.

Kako da znate da je vašim biljkama potrebna prihrana:

Zastoj u rastu koji nije povezan sa zimskim mirovanjem
Pretjerano izdužene stabljike
Bleda boja lišća, njegova stanjenost
Slabo cvjetanje
Znaci bolesti: listovi su žuti, opadaju, imaju mrlje

Ako primijetite bar jedan od ovih znakova, vrijeme je da nahranite cvijeće. Postoje različiti recepti za prirodna organska đubriva, poput onog sa ljuskama jajeta i korom banane, kao i korišćenje kvasca. Jedan stari recept koji su možda i vaše bake koristile za negovanje cvijeća jeste sredstvo sa crnim lukom.

Prihrana sa ljuskama luka bogata je mikroelementima, hrani biljke i stimuliše njihov rast. Pola čaše ljuski crnog luka izmrvite i prelijte sa litar proključale vode. Promiješajte, poklopite i ostavite da odstoji 3 sata. Nakon što se ohladi, prelijte cveće sa dobijenom tečnosti. Koristite dva puta u toku mjeseca, a zatim ponovite kada je novo vreme za prihranu.

Ljuske od luka sadrže magnezijum, kalcijum , kalijum, gvožđe i bakar, minerale koji će pomoći da biljke rastu, razvijaju se i cvjetaju.

Izvor: Sensa

Ne propustite