Izetbegović nije došao na BHT debatu, a Bećirović nije otišao

Vijesti
Izetbegović nije došao na BHT debatu, a Bećirović nije otišao
.

U izbornoj debati na BHT-u večeras su gostovali kandidati za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda - Denis Bećirović (SDP) i Mirsad Hadžikadić (Koalicija Država), dok se treći, Bakir Izetbegović (SDA) nije pojavio.

Na početku emisije prikazane su biografije svih kandidata pa tako i Izetbegovića iako nije bio prisutan.

“Bila je ovo biografija Bakira Izetbegovića, lidera SDA koji večeras nije u studiju. Iz njegovog kabineta za BHT su nam rekli da neće prisustvovati večerašnjoj debati”, kazala je voditeljica debate.

Nakon prikazivanja biografija odmah se usprotivio Bećirović koji je rekao da je izneseno nekoliko netačnih tvrdnji rekavši da je i magistrirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu te da nije objavio jednu već četiri knjige.

Zatim se osvrnuo i na nedolazak Izetbegovića na debatu.

“Žao mi je što Izetbegović nije u debati. Pobjegao je sa tri debate i nije čak došao ni večeras na debatu na državnoj televiziji. On je politička kukavica”, rekao je Bećirović, ali nije napustio debatu kao što je to uradio na N1 televiziji.

Naime, Bećirović je prošle srijede naprasno napustio emisiju Pressing na N1 televiziji upravo zato što se u debati nije pojavio Izetbegović već samo Hadžikadić.

Nakon toga su uslijedile brojne reakcije, a preovladavale su one da Bećirović time nije pokazao poštovanje prema, publici, ali i svom protukandidatu Mirsadu Hadžikadiću s obzirom na to da je cijeli dan bila u programu i portalu ovog medija objavljena najava da treći kandidat neće biti u emisiji.

U obrazloženju je tada Izetbegović rekao da neće gostovati u debatama na drugim televizijama već samo na javnom servisu. Dan poslije debata je održana na FTV-u između ova tri kandidata, dok večeras nije jasno zbog čega Izetbegović nije došao na BHT s obzirom na to da je riječ o državnoj televiziji.

Ne propustite