ULJE KOJIM ŽENE "BRIŠU" BORE KOD KUĆE: One koje su probale, kažu da mu nema ravnog

Praktična žena
ULJE KOJIM ŽENE "BRIŠU" BORE KOD KUĆE: One koje su probale, kažu da mu nema ravnog
-

Riblje ulje je sadrži visoku koncentraciju vitamina A i E koji kožu čine glatkom i elastičnom, te je odličan saveznik u uklanjanju bora.

Bore na licu javljaju se kao posljedica starosti ali i ubrzanog i sresnog načina života. Dame su često u potrazi za raznim preparatima koji će ublažiti proces starenja, a nerijetko se podvrgavaju i botoksu.

Zbog visokog sadržaja vitamina A i E koji ubrzavaju proces regeneracije kože čineći je glatkom i elastičnom, riblje ulje smatra se jedim od najboljih lijekova protiv bora.

Ukoliko imate problem sa sitnim borama i staračkim pjegama, riblje ulje pomiješano sa punomasnom pavlakom i limunovim sokom (jedna kašičica) biće od velike pomoći. Pripremljenu smjesu nanijeti na lice i ostaviti oko 20 do 30 minuta da djeluje, a zatim je ukloniti. Ostatke maske isprati unaprijed pripremljenim čajem od kamilice.

Dublje i upornije bore izgladiće se maskom od ribljeg ulja i meda. Kašičicu ribljeg ulja dobro izmješajte sa istom količinom meda. Laganim pokretima ravnomjerno nanesite ovu smjesu na kožu lica i držite samo 20-30 minuta. Zatim masku uklonite papirnom maramicom, a ostatke isperite toplom vodom. Stavljajte ovu masku dvaput nedeljno i uskoro ćete u ogledalu vidjeti željeni rezultat.

Čisto riblje ulje je najefikasnije sredstvo za otklanjanje bora oko očiju. Dermatolozi preporučuju da se nanosi prije spavanja,a dovoljno je držati ga na koži 20 minuta, a zatim isprati čistom vodom.

(Stil)

Ne propustite