Drama u Podgorici: Fadil Koljenović ubijen u pucnjavi sa policijom

Objavljeno:27.09.2022 - 15:57
A A A Times Arial

Fadil Koljenović iz Podgorice ubijen je u razmjeni vatre sa policijom, koja je sprovodila istragu bacanja eksplozivne naprave na kuću njihovog kolege Mervana Eća u naselju Kolnik, potvrđeno je iz Uprave policije za crnogorske "Vijesti".

- Preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju događaja u kojem su jutros u dvorište porodične kuće koju koristi policijski službenik, bačene dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna aktivirana, policija je identifikovala dva osumnjičena lica F.K. i R.A. 

Prilikom lišenja slobode u naselju Konik, lice F.K. je otvorilo vatru u pravcu policijskih službenika, nakon čega su policijski službenici upotrijebili vatreno oružje usled čije upotrebe je F.K. teško ranjen i prevezen u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći. On je usled zadobijenih povreda preminuo - saopćeno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je Radovan Aletić uhapšen i priveden u službene prostorije.

Po nalogu više državne tužiteljice Danke Ivanović Đerić forenzičari i krim tehničari izuzeli su tragove sa lica mjesta, koji će biti upućeni na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

- Kao dežurni tužilac obaviještena sam da je na jedno lice pucano iz vatrenog oružja i da je to lice podleglo povredama u Urgentnom centru. Odmah sam izašla na lice mjesta radi vršenja uviđaja i obavila uviđaj u prisustvu vještaka balističke struke, policijski službenika, forenzičara... Izuzeti su svi tragovi i dokazi sa lica mjesta, već je izdata naredba za obdukciju tijela pokojnika, a izdaju se i druge naredbe za vještačenje - navela je tužiteljica Ivanović Đerić. Tužiteljica je objasnila da će se nakon vještačenja - balističkog, tragova baruta, daljine pucanja izjasniti o svim okolnostima tog slučaja.

Tokom uviđaja, mjesto na kom je Koljenović razmjenio vatru sa pripadnicima Uprave policije, obezbjeđivale su jake policijske snage

Izvor: Avaz