Konaković predao prijavu protiv Sebije Izetbegović i SDA: “To su bolesni ljudi”

Bosna i Hercegovina
Konaković predao prijavu protiv Sebije Izetbegović i SDA: “To su bolesni ljudi”
,

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Dino Konaković predao je danas CIK-u prijavu protiv članova SDA zbog govora mržnje. Reakcija Konakovića je uslijedila nakon što je objavljen snimak sa predizbornog skupa SDA na kojem su se obraćali Amor Mašović i Sebija Izetbegović i govorili o masovnim grobnicama.

“Od sinoć je aktuelna tema u kojoj je Sebija Izetbegović na broju dva koja je izgovorila najmorbidniju izjavu, zapravo je rekla da će u slučaju poraza SDA ili pobjede nas koja smo joj opozicija, to značiti novi put u Tomašice, masovne grobnice, logore i druga stratišta. Takva vrsta zloupotrebe našeg stradanja, do sada nije zabilježena i viđena”, kazao je Konaković za N1.

“Slično smo ranije tražili i za SNSD, zatražili smo da se sankcionišu zbog njihovih stavova o agresiji, Markalama, masovnom ubijanju. Mogu reći u takvom ambijentu živimo da nas to Dodikovo ponašanje ne čudi. Ali smo šokirani, konsternirani tom njenom suludom izjavom gospođe Izetbegović, koju je onako izrekla bez grča na licu i salve aplauza iz prvih redova sa tog skupa“, dodao je.

Sebija Izetbegović se pozivala na izjavu Amora Mašovića koju je izrekao. Konaković kaže da su to bolesni ljudi.

“Razgovarao sam sa Mašovićem, on mi je u nekoliko poruka objasnio da nije imao misao da pokaže prstom u pojedince ili političke projekte, on ima tu neku svoju SDA političku ideologiju u kojoj misli da mi svi mi trebamo biti skupa, ali mi je u nekoliko poruka ljudski objasnio i pozivam ga da to kaže javno, da to nije bio njegov cilj, za razliku od Sebije Izetbegović kojoj je to bio direktan cilj da zloupotrebom našeg stradanja i to da vrijeme dok nije bila u BiH, pokazuje prsrtom u sve borce, u članove šehidskih porodica u majke u ljude koji su unutar NiP-a, koji nisu u SDA, proveli u SDA. Ovo je podjela na normalne i nenormalne ljude. To saopštenje je još bolesnije“, kazao je Konaković za N1.

Ne propustite