Oglasio se MUP KS nakon hapšenja višeg inspektora, evo za koja krivična djela se sumnjiči

Bosna i Hercegovina
Oglasio se MUP KS nakon hapšenja višeg inspektora, evo za koja krivična djela se sumnjiči
.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo se oglasilo nakon provođenja akcije kodnog naziva "Insider" u kojoj je sinoć uhapšen viši inspektor Adis Prašović.

Nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela u okviru akcija "Rez", "Nevera" i "Bumerang", pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policajci MUP-a KS proveli su akciju "Insider" i tom prilikom uhapsili Adisa Prašovića (1979), policijskog službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela "Povreda tajnosti postupka" i "Pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela" i "Pronevjera u službi".

"Po naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je isti koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a KS.

Nakon hapšenja, Prašović je smješten u prostorije MUP-a KS te će nakon kriminalističke obrade biti predat u daljnju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

"Ove aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Tužilaštvom BiH, još jednom potvrđuju opredijeljenost i istrajnost ove policijske agencije u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi". navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

Ne propustite