RIJEŠITE SE VOĆNIH MUŠICA ODMAH: Ovo su 4 jednostavna trika kojima ćete ih se osloboditi bez muke

Objavljeno:27.09.2022 - 10:37
A A A Times Arial

Vinske mušice su naporne i uporno se vraćaju čim nanjuše voće, bilo ono trulo i samo zrelo. Malo je poznato da ih privlače i fermentisana pića, poput piva i vina, a ponekad zuje i oko kanti za smeće ukoliko se u njima nalazi hrana.

S obzirom na to koliko se lako razmnožavaju, nekad može da ih se nakupi toliko da ih je teško oterati, ali postoji nekoliko dokazano efikasnih načina da ih se oslobodite.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće efikasnije je od bijelog sirćeta, a sve što je potrebno jeste da sipate manju količinu u čašu i prekrijete je providnom folijom. Potom je pričvrstite gumicom ili selotejpom, pa probušite čačkalicom nekoliko rupica kroz koje bi vinske mušice mogle da uđu u čašu.

Njih će privući miris i vro brzo će se skloniti od vašeg voća!

Staro voće

Pošto mušice posebno privlači voće koje truli, iskoristite to protiv njih!

U teglicu sipajte malo sirćeta i parče prezrelog voća, pa napravite fišek od papira i ubacite ga u teglu, tako da vrh bude unutra, odnosno okrenuto nadole. Koristiće i samo komadić kore od banane!

Sirće i sapun

U činijicu sipajte malo sirćeta i dodajte tri kapi tečnog sapuna ili tečnosti za pranje sudova. Ova smesa će privući mušice, a potonuće čim slete na površinu tečnosti.

Staro vino ili pivo

Ukoliko vam je ostalo malo vina ili piva u flaši, ostavite ih otvorene kako bi miris privukao mušice. One će ući u bocu,a njeno usko grlo će ih zarobiti.

Glossy