Genijalni trikovi!

ZA SVAKI TIP KOSE: Pomoću dva trika sakrijte IZRASTAK do sljedećeg FARBANJA

Objavljeno:27.09.2022 - 08:21
A A A Times Arial

Izrastak na farbanoj kosi ne izgleda nimalo lijepo, te je potrebno ili češće da se farbate ili da pokušate na neki način da ga prikrijete.

On se javlja otprilike dvije sedmice nakon farbanja kose.

Ipak bi bilo previše štetno za kosu, a i kućni budžet, opet se farbati. Šta možete da uradite da se izrastak ne vidi?

Postoje dva trika, u zavisnosti od toga da li je kosa svjetlija ili tamnija, koji pomažu da izrastak ne dođe toliko do izražaja, odnosno – zakamufliraju ga.

Svjetliji izrastak

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže senka za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i privremeno se neće toliko videti.

Tamniji izrastak

Ukoliko ste ofarbali kosu u nijansu svjetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suvo pranje ili dječjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, na primjer, onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali.

Još nekoliko savjeta

Preliv za kosu je dobar izbor sa sakrivanje izrastka između farbanja, a osim toga će osvježiti i postojeću boju. Inače, ako želite da boja na kosi traje duže, izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je dugovječnost boje. Nekoliko dana prije farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomaže da se boja bolje primi. Takođe, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon farbanja

Izvor: Pink.rs