Uhapšen još jedan Crnogorac zbog ubistva Vukotića: Tvrde da je visokopozicionirani član kavačkog klana

Aktuelno
Uhapšen još jedan Crnogorac zbog ubistva Vukotića: Tvrde da je visokopozicionirani član kavačkog klana
.

Uhapšen je još jedan osumnjičeni u istrazi o ubistvu Jovana Vukotića iz Kotora (42), navodnog vođe škaljarskog klana, jedne od vodećih organizovanih kriminalnih grupa, piše portal Ajansmanisa.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, uhapšen je crnogorski državljanin kojeg bezbjednosne službe označavaju kao visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

- Dana 19. septembra, deset, od 12 osumnjičenih, uhvaćenih u serijskim operacijama sprovedenim u pet provincija sa sjedištem u Istanbulu i upućeni pravosudnim organima, uhapšeno je od strane suda u koji su privedeni, a još jedna osoba je uhvaćena u operaciji, objavio je portal ajansmanisa.

Osumnjičenog, čije je saslušanje završeno, pravosudni organi su uhapsili i uputili u zatvor.

Turska policija je, prema pisanju srpskog Kurira, u okviru istrage saslušala i M. M, suprugu Vukotića, koja je bila s njim u vozilu kada je ubijen.

Saslušan je i E. K, koji je bio za volanom auta u kom je usmrćen Vukotić.

Iako je E. K. istražiteljima rekao da Vukotića i njegovu porodicu ne poznaje i da mu se ubijeni predstavio kao Nikola, M. M. je dala drugačiji iskaz.

- Krenuli smo u tržni centar ",Zorlu" iz kuće u kojoj smo boravili na Atakoju. Kada smo bili na vijaduktu, iza nas se velikom brzinom pojavio motor na kom su bile dvije osobe s kacigama, a osoba koja je sjedila pozadi pucala je - navodno je rekla M. M.

Kako je objavio Kurir, M. M. je rekla da je vlasnik automobila u kom su bili u trenutku napada njihov prijatelj.

- To je čovjek u koga smo imali bezgranično povjerenje i koji nas je vozio uvijek i svuda - rekla je M. M. govoreći o E. K.

Podsjetimo, izvor Kurira je otkrio da je E. K. navodno narko-bos iz Bijelog Polja i da je bio Vukotićev glavni logističar tokom skrivanja u Turskoj.

Milion i po eura koštalo ubistvo?
Turski istražitelji su utvrdili da je Radoje Živković platio milion i po eura lideru turske kriminalne grupe Binaliju Džamgozu za organizaciju ubistva, koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori i nalazi se u Istražnom zatvoru.

Prema informacijama turskih medija, član kriminalne grupe koju je predvodio Bariš Neck, Emirican Sumer pucao je na Vukotića, nakon što su ga četiri mjeseca pratili GPS uređajem, koji je policija kasnije pronašla u gepeku auta u kojem je Vukotić ubijen.

Turska policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mjesta gde je Vukotić ubijen - te su tako iscrtavajući trasu motocikla i utvrdili da je na dan incidenta Vukotića pratilo vozilo.

Prema saznanjima policije, motorom je upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je predvodio Bariš Neck, koji je bio na crvenoj Interpolovoj poternici, kao i Emircan Sumer, član iste organizacije, koji je pucao na Vukotića.

- Policijski timovi su otkrili da su E. E, Elanur Tuna i Furkan Iesil, članovi kriminalne organizacije koju predvodi Binali Camgoz, pratili četiri meseca Vukotića i to automobilom koji su iznajmili u Izmiru - navode turski mediji.

Ne propustite