Hadžihafizbegović na skupu SDA otkrio šta je rekao Konakoviću i ko su Izetbegovićevi najbolji prijatelji

Bosna i Hercegovina
Hadžihafizbegović na skupu SDA otkrio šta je rekao Konakoviću i ko su Izetbegovićevi najbolji prijatelji
.

Na predizbornom skupu SDA u Mostaru jedan od govornika je bio i bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, inače član predsjedništva ove stranke.

On je kazao da Bošnjaci stoje na četiri ankera.

"Vjera u Boga, naša porodica, posao koji radimo i stičemo egzistenciju i domovina BiH. To su četiri ankera na kojima mi stojimo. Kad god se neki od tih ankera zaljulja, nama nije dobro", rekao je.

On je kazao da je višestranačke došlo nakon pada komunizma te zamjerio što, naprimjer, u Goraždanskom kantonu postoji 21 stranka.

"Ali u jednom malom kantonu kakav je Goraždanski gdje živi 99 posto Bošnjaka je 21 stranka. Dakle, ta vrsta nesvjesti, on osnuje stranku i zna da neće proći census i neće imati predstavnika u skupštini", dodao je.

Zatim se dotakao bivšeg člana SDA, a danas predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

"Fali se ovaj jedan, uzima, zloupotrebljava u svojim intervjuima rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića, Dino Konaković. Kaže, nas je predsjednik učio, pravi taj flash back na svoje članstvo u SDA koja ga je naporavila, kaže učio nas je da se borimo protiv nepotizma, korupcije. I ja ga sretnem na ulici i kažem mu 'čuo sam te šta pričaš, pa što ne reče šta nas je glavno učio predsjednik. Kaže šta? Mijenjajte ljude, ne mijenajte stranku. Što to nisi rek’o?'", rekao je Hadžihafizbegović.

On je kazao da neki žele napraviti narativ da su Izetbegović, Čović i Dodik isto.

"Ma je li Boga ti? Ma nije isto. Bakir Izetbegović je čovjek koji je svoj život, svoje zdravlje posvetio svom narodu i ne samo svom narodu, nego svim i čestitim Srbima i Hrvatima. Ja otkrivam možda jednu tajnu koju ne znate, njegovi najbolji prijatelji iz djetinjstva i danas su Srbi i Hrvati. On je to govorio u nekim intimnim razgovorima", rekao je.

Izvor:Klix

Ne propustite