Forto odgovorio Izetbegoviću: Vi kad dijelite vlast, uvijek dijelite Bosnu i Hercegovinu

Bosna i Hercegovina
Forto odgovorio Izetbegoviću: Vi kad dijelite vlast, uvijek dijelite Bosnu i Hercegovinu
.

Povodom optužbe Bakira Izetbegovića na račun Naše stranke što SDA nije dobila gradonačelnika u Mostaru, reagovao je Edin Forto, predsjednik Naše stranke.

"Vladate Mostarom jednako kao i HDZ i jednako ga unazađujete. Na državnom nivou, vi ste, gospodine Izetbegoviću, u toku ove kampanje već obećali Jelki Milićević mjesto predsjedavajuće Vijeća ministara", poručio je Forto Izetbegoviću.

"Nikad vas ni u kakvoj raspodjeli vlasti nećemo podržati, ni u Mostaru ni bilo gdje drugo. Kad dijelite vlast, vi ustvari dijelite Bosnu i Hercegovinu. Da bismo vas izdali, prvo vam moramo biti vjerni. Mi to, kad je SDA u pitanju, nismo bili nikad niti ćemo biti. Vjerni smo samo Bosni i Hercegovini i njenim građankama i građanima. Vrijeme vaše vladavine otkucava. Kao i vaše respirator koalicije. Ako već niste našli za shodno da građanima odgovorite, odgovorit ćete uskoro institucijama na teme: respiratori, Asim, Termoblok 7, Vranduk, itd. Čekamo nedjelju," kazao je Forto.

Izetbegović je na predizbornom skupu SDA u Mostaru kazao da je Naša stranka prodala pobjedu probosanskih stranaka u Mostaru na lokalnim izborima.

Izvor:Klix

Ne propustite