SKORO PA DEBAKL: "Zmajevi" ubjedljivim porazom zaključili Ligu nacija

Fudbal
SKORO PA DEBAKL: "Zmajevi" ubjedljivim porazom zaključili Ligu nacija
,

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ubjedljivim porazom zaključila je takmičenje u Ligi nacija.

Slavili su Rumuni s 4:1, ali uprkos pobjedi nisu uspjeli izboriti opstanak u B diviziji.

S druge strane, naš tim je u ovaj meč ušao rasterećen, jer je trijumfom nad Crnom Gorom (1:0) u prošlom kolu osigurao prvo mjesto grupe "tri" i plasman u A diviziju.

Kako je i najavio, selektor Ivaylo Petev napravio je dosta promjena, te je odlučio pružiti šansu igračima koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Utakmica u Bukureštu prekinuta je nakon samo 32 sekunde, a incident su izazvale domaće pristalice koje su napale oko 200 BH Fanaticosa smještenih na tribini iza gola.

Rumunski ultrasi skandirali su "Srbija, Srbija", a potom su krenuli na naše navijače. Letjele su baklje i topovski udari, ali na svu sreću policija je intervenisala i uspjela je donekle smiriti strasti.

Nakon što je susret nastavljen Rumuni su bili bolji tim. Prijetili su preko Mana, a na drugoj strani udarac Kovačevića je otišao pored gola.

Ipak, domaći su poveli u 38. minuti. Man je ostao sam na desnoj strani, nakon toga se namjestio na lijevu nogu i matirao Vasilja. Iako je sudija prvobitno poništio gol Mana, VAR je reagovao i sudija je pokazao na centar.

Samo tri minute kasnije Alibec je izašao sam ispred Vasilja, prošao ga i nakon toga šutirao, ali Saničanin je izbio s gol-linije. Do isteka prvog dijela velike šanse propustili su Man i Sorescu, ali na svu sreću ostalo je 1:0.

U nastavku je Petev izmjenama pokušao promijeniti tok igre i naš tim je djelovao nešto bolje, a u 59. minuti propustili smo dvije najbolje šanse.

Duljević je ubacio Prevljak odlično šutirao, ali golman Rumunije odbrani njegov pokušaj. Nakon kornera, Saničanin je glavom šutirao malo pored gola.

Rumunija je vodstvo udvostručila u 73. minuti kada je Puškaš dobro ispratio ubačaj s lijeve strane i iz blizine je matirao Vasilja za 2:0.

Tračak nade našem timu vratio je Edin Džeko koji je ušao s klupe i u 77. minuti postigao lijep gol glavom za 2:1 na asistenciju Dedića, ali samo dvije minute kasnije Ratiu je iskoristio neodlučnost naše odbrane i povisio je na 3:1.

To nije bilo sve, jer je raspoloženi Puškaš sjajnim golom u 86. minuti postavio konačnih 4:1.

Zmajevi su tako doživjeli prvi poraz u Ligi nacija, ali već ranije su osigurali prvo mjesto u grupi i ovaj posrtaj nas neće puno poremetiti. S druge strane, Rumunija je ispala u C Ligu nacija s obzirom da je Finska kao gost pobijedila Crnu Goru rezultatom 2:0.

Ne propustite