Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Aktuelno
Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje
,

Savez za bolju budućnost BiH je u Zenici održao centralni predizborni skup za Zeničko-dobojski kanton. Prisustvovao je i predsjednik Fahrudin Radončić, koji je, između ostalog, indirektno prokomentirao i dešavanja u vezi s aktuelnim hapšenjima zbog Sky aplikacije.

- Pobjednički duh se već osjeća. Ideje Saveza za bolju budućnost BiH su sve jače i pokazalo se da su one budućnost naše zemlje, i u razvoju, ekonomiji, stabiliziranju političkih i međunacionalnih odnosa, stabiliziranju cijelog regiona i, što je jednako važno, uspostavi pravne države – rekao je Radončić.

U nekoliko mjeseci, istaknuo je lider Saveza za bolju budućnost BiH, zahvaljujući svim evropskim policijama i SAD, putem aplikacije Sky, otkrivene su mnoge mafijaške i narko veze u cijelom regionu.

- I prvi i drugi put kada sam bio ministar sigurnosti, javno sam govorio o postojanju državne mafije. Skupo sam platio cijenu te borbe velikim ličnim patnjama i najgroznijim pokušajima moje diskreditacije i svega oko mene, pa i SBB-a. To je išlo od objavljivanja hiljada tekstova i više od 10 knjiga protiv mene, pritvora i montiranih procesa, do pokušaja poreznih montaža i uništenja na svaki mogući način. Sve se to pokazalo kao velika laž.

Zato danas ponosno mogu reći da mi nije žao, jer pravda stiže mafijaše instalirane u vrhu države, u obavještajnom i policijskom vrhu, ali i do pojedinaca u pravosuđu. Takozvana crna američka lista je sa svakim novim imenom nova svijetla stranica za region i BiH u borbi protiv narkomafije i u borbi za pošteno i nezavisno pravosuđe i stabilni pravi sistem.

Sada postaje jasno zašto sam baš ja toliko smetao, zašto su im toliko smetali Savez za bolju budućnost BiH i pojedini slobodni mediji i hrabri novinari. Vjerujem da je ovo početak velike međunarodne kampanje pomoći našoj zemlji da stane na antikorupcijske noge i postane dio alijanse u borbi protiv kriminala svake vrste.

Treba odati priznanje i pojedincima u Tužilaštvu BiH, jer već su u pritvoru šef kabineta bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića, visoki dužnosnici OSA-e, doskorašnji uposlenici SIPA-e i to je ogroman iskorak i velika hrabrost da se naloži njihovo hapšenje – kazao je Radončić.

On je napomenuo da je sada i jasnije zašto pojedini političari u posljednje vrijeme daju brutalne i netačne izjave o Bajdenovoj administraciji i politici zvaničnog Vašingtona prema Bosni i Hercegovini.

Prisutnima su se obratili i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Adnan Jupić, kandidati za Parlament FBiH Ednan Drljević i Nasir Beganović, nosilac liste za Kantonalnu skupštinu Adel Sinanović te povjerenik Gradskog odbora SBB-a Zenica i kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Aldin Isaković.

Ne propustite