Večeras pogledajte u nebo, takav prizor se neće ponoviti narednih 107 godina

Zanimljivosti
Večeras pogledajte u nebo, takav prizor se neće ponoviti narednih 107 godina
,

Večeras  će se na nebu moći vidjeti rijedak prizor. Naime, Jupiter će biti najbliže Zemlji u posljednjih 59 godina. To se neće ponoviti narednih 107 godina.

Taj događaj zainteresirao je mnoge i na društvenim mrežama.

"Morate biti vani u ponedjeljak navečer. Povedite partnera, prijatelje ili izađite sami, ali bolje vam je da budete vani", poručila je svojim pratiteljima tiktokerica Astro Alexandra u videu, koji je do sada pregledan preko 24 milijuna puta. 

Pogledajte OVDJE

"Jupiter će biti najbliže Zemlji u zadnjih 59 godina i neće biti ovoliko blizu idućih 107 godina", pojasnila je. 

Također je dodala da je Jupiter u opoziciji naspram Sunca, što je rijetkost. "To znači da su Jupiter i Sunce na suprotnim stranama Zemlje, što ga čini svjetlijim i većim. Opozicija i najbliža udaljenost koji se događaju u isto vrijeme nevjerojatno su rijetki", dodala je. 

"Jupiter će biti najsjajniji objekt na nebu. Moći ćete ga vidjeti tijekom cijele noći, a udaljenost će mu biti 590 milijuna kilometara, što je iznimno blizu kada se uzme u obzir njegova najdalja udaljenost koja iznosi 965 milijuna kilometara", istaknula je. ž

Jupiter će se moći vidjeti i dalekozorom, neće vam trebati teleskop.

"Nadam se da neće biti oblačno", "To će se dogoditi danas, ne propuštam to", "Hoće li se to svugdje vidjeti?", "Tvoj entuzijazam je sve", nižu se komentari onih koji ne žele propustiti ovaj nebeski spektakl. 

Slovenska astrologinja Ema Kurent je u objavi na svom Facebook profilu napisala da će se opozicija moći vidjeti 26. rujna u 21:35 po našem vremenu. 

Izvor:Index

Ne propustite