Zašto su otkazani koncerti slavnog Rogera Watersa u Poljskoj?

Svijet
Zašto su otkazani koncerti slavnog Rogera Watersa u Poljskoj?
.

Koncerti Rogera Watersa, suosnivača Pink Floyda, otkazani su u dvorani u poljskom gradu Krakovu, priopćili su organizatori u nedjelju, neposredno nakon što su njegovi komentari o ratu u Ukrajini izazvali burne reakcije.

Waters se trebao pojaviti u Krakovu sljedećeg travnja, ali pojedini poljski mediji jako mu zamjeraju zbog otvorenog pisma koje je poslao prvoj dami Ukrajine, Oleni Zelenskoj, pozivajući je da zamoli svog supruga da odabere "drugi put" te kritizirajući Zapad zbog opskrbe Ukrajine oružjem.

Organizatori koncerta u Poljskoj nisu pojasnili razlog otkazivanja, no svima je jasno da su razlozi političke prirode.

U subotu je državna novinska agencija PAP izvijestila da je glasnogovornik lokalne Tauron Arene rekao da je Waltersov menadžment otkazao koncert bez navođenja razloga. Uskoro se oglasio i Waters.

U objavi na društvenim mrežama, Waters je rekao da nije istina da su on ili njegova uprava otkazali koncerte te je kritizirao lokalnog vijećnika Lukasza Wantucha zbog glasanja da ga se proglasi nepoželjnim u gradu. "Lukasz Wantuch je zaprijetio da će održati sastanak tražeći od vijeća da me se proglasi 'Persona non grata' zbog mojih javnih napora da potaknem sve uključene u katastrofalni rat u Ukrajini, posebno vlade SAD-a i Rusije, da rade na pregovorima i za mir", napisao je Waters u objavi. "Ako g. Lukasz Wantuch postigne svoj cilj, a moji nadolazeći koncerti u Krakovu budu otkazani, bit će to tužan gubitak za mene, jer sam jedva čekao podijeliti svoju poruku ljubavi s ljudima u Poljskoj", poručio je slavni glazbenik.

Izvor:Advance

Ne propustite