Trivić: Savezništvo Dodika sa Milanovićem predstavlja udar na Beograd

Bosna i Hercegovina
Trivić: Savezništvo Dodika sa Milanovićem predstavlja udar na Beograd
.

Jelena Trivić, kandidatkinja za predsjednicu RS-a i potpredsjednica PDP-a, smatra da savezništvo Milorada Dodika sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem predstavlja udar i na zvanični Beograd.

- Prošlo je dovoljno vremena da Milorad Dodik javnosti RS-a saopći o čemu je tri sata razgovarao sa osvjedočenim srbomrscem Zoranom Milanovićem, na imanju u Bakincima - kazala je.

Kaže da je vrijeme da se Milorad Dodik ogradi od gnusnih izjava svog političkog saveznika u kojima sa prezirom govori o pobijenoj srpskoj djeci.

- Ćutanje Milorada Dodika glasnije je od bilo kakve izjave. Njegovo ćutanje potvrđuje činjenicu da je bio i ostao agent hrvatskih službi i zaštitnik hrvatskih interesa. Bančenje sa Milanovićem i ćutanje na njegove izjave je stvarno rušenje RS-a - poručila je.

Podsjeća i na to da Milanović i zvanična Hrvatska nedavno nisu dozvolili predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću da se pokloni  jasenovačkih žrtava. 

- Milanović vodi vrlo otvoreno neprijateljsku politiku prema našoj matici Srbiji i savezništvo Dodika sa Milanovićem predstavlja udar Dodika i na zvanični Beograd. Ovakav udar na sve Srbe, i u RS-u i u Srbiji, vrhunac je izdajničke politike Milorada Dodika koji je bio i ostao uvijek tuđi igrač, nikada srpski, a najviše hrvatski - dodaje.

Izvor:avaz

Ne propustite