JESTE LI ZNALI DA MIKROVALNA NE SLUŽI SAMO ZA GRIJANJE HRANE: Možete je iskoristiti za ovih sedam stvari, probajte!

Praktična žena
JESTE LI ZNALI DA MIKROVALNA NE SLUŽI SAMO ZA GRIJANJE HRANE: Možete je iskoristiti za ovih sedam stvari, probajte!
Ako ste mislili da mikrovalna služi samo za podgrijavanje hrane, prevarili ste se.

Laka je i praktična za upotrebu. Ako ste mislili da mikrovalna služi samo za podgrijavanje hrane, prevarili ste se.Ona je veoma praktična i za mnoge druge potrebe u kuhinji.

1. Brzo oljuštite bijeli luk

Ubacite bijeli luk na 15 sekundi i koža će skliznuti poput magije. Voda u luku pari i razbija vezu između čenova i kore radi brzog uklanjanja.

2. Sok od voća sa lakoćom

Prije nego što iscedite sok od pomorandže ili limuna, zagrijte nerezano voće u mikrotalasnoj pećnici 10 sekundi. Mikrotalasna će opustiti vlakna unutar voća i olakšati ceđenje soka do poslednje kapi.

3. Uklonite grudvice smeđeg šećera

Kada vam je smeđi šećer tvrd kao kamen, probajte ovo. Navlažite papirni ubrus, stavite ga u posudu sa šećerom, a zatim stavite u mikrotalasnu na 25 sekundi. Vlaga će se preneti na šećer i omekšati ga.

4. Kristalizovani med

Ako je vaša staklena tegla meda kristalizovana u zadnjem delu vaše ostave, jednostavno uklonite poklopac i zagrijte je u mikrovalnoj pećnici. Uključite je na 30 do 40 sekundi dok se ne vrati u prvobitnu glatku teksturu.

5. Brže ogulite povrće

Tvrde tikvice i korenasto povrće mogu se teško oguliti. Da biste olakšali posao, stavite povrće u mikrotalasnu pećnicu na 2 do 3 minuta na slabijoj temperaturi i kora bi trebalo da bude savitljivija za guljenje i rezanje – samo budite pažljivi kada vadite vruće povrće da ne biste opekli prste.

6. Pjena od mlijeka

Preskočite kupovinu skupe mašine za kapućino. Umesto toga, sipajte mleko u teglu, ne više od pola punu (da ostane mjesta za pjenu). Zavrnite poklopac i snažno protresite 30 do 60 sekundi. Mleko će se pretvoriti u penu. Skinite poklopac i stavite u mikrotalasnu pećnicu na 30 sekundi da se pjena podigne. Sipajte u svoju omiljenu kafu.

7. Francuski tost

Želiš li ručak za pet minuta? Utrljajte komadić putera na dno šolje; napuniti do vrha iseckanim hlebom. U posebnoj šolji pomiješajte 1 jaje, 3 kašike mleka. Sipati smjesu u u šolju i peći u mikrotalasnoj na jedan minut. Izgleda kao otmeno jelo za pripremu u mikrotalasnoj pećnici, zar ne?

Pink.rs

Ne propustite