NAPRAVITE OVU JESENJU NJEMAČKU SALATU: Oni se dave u njoj, a jako je JEDNOSTAVNA I JEFTINA
Umjesto kuhanog krompira sa lukom ili krompira sa blitvom isprobajte recept za odličnu njemačku krompir salatu sa kupusom.
U nju se dodaje i grašak i kiseli krastavci, a toliko je ukusna da ćete je stalno praviti. Super je za slavsku trpezu jer je drugačija od onog na šta ste navikli, a uz ribu i meso se najbolje slaže.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 300 g ljubičastog kupusa
- 1 crni luk
- 6 kiselih krastavčića
- 200 g graška iz konzerve
- 1/2 limuna mirođija peršun
Priprema:
Krompir skuhajte, pa kada se ohladi isecite na kockice. Zatim uzmite crni luk i isecite na rebarca i prelijte vrelom vodom. Ostavite da stoji nekih 15 minuta. U velikoj posudi za salatu pomiješajte krompir, kupus isečen na trake, seckane kisele krastavčiće, grašak, posolite i pobiberite, pa promešajte. Dodajte oceđeni crni luk, seckani peršun i mirođiju, pa nauljite i prelijte limunovim sokom. Dobro promešajte i salata je spremna.
Izvor: Espreso