OBJAVLJENA PRVA FOTOGRAFIJA GROBA KRALJICE ELIZABETE! Evo kako izgleda mjesto gdje počiva (FOTO)

Kiosk
OBJAVLJENA PRVA FOTOGRAFIJA GROBA KRALJICE ELIZABETE! Evo kako izgleda mjesto gdje počiva (FOTO)
-

Engleski mediji prvi put su objavili fotografiju groba nedavno preminule kraljice Ellizabete.

Britanski Dejli mejl prvi je objavio prvu fotografiju groba nedavno preminule i sahranjene britanske kraljice Elizabete Druge. Na njoj se vidi crna mermerna ploča na kojoj se nalazi ime pokojne kraljice, koja počiva pored svog voljenog supruga princa Filipa, koji je preminuo 2021. godine. 

Fotografija se pojavila nakon što je vjernicima dozvoljeno da uđu u Memorijalnu kapelu kralja Džordža Šestog ranije ove nedelje na crkvene službe nakon pokretne privatne sahrane Njenog Veličanstva u ponedeljak uveče. Njeno ime je upisano pored imena njenog oca Džordža Šestog, Elizabete kraljice majke i imena njenog pokojnog supruga koji je preminuo prošle godine u 99. godini.

To je prvi put da su imena kraljice i Filipa viđena zajedno u memorijalnoj kapeli kralja Džordža Šestog na crnom belgijskom mermeru, jer je prethodna slika objavljena 2002. samo prikazivala zlatna slova za Džordža VI i kraljicu majku zajedno sa datumima njihovog rođenja i smrti.

Imena stoje ovim redosledom: Džordž Šesti 1895-1952, Elizabeta 1900-2002, Elizabeta Druga 1926-2022, Filip 1921-2021. Između dva para nalazi se jedna metalna zvijezda podvezica, oznaka Ordena podvezice, najstarijeg i najplemenitijeg viteškog reda u zemlji. 

Pored groba stoji vjenac – koji su vidjele milijarde širom svijeta tokom istorijske sahrane prošlog ponedeljka – a koji je lično odabrao kralj Čarls, leži pored crnog kamena u bočnoj kapeli Svetog Đorđa koja bi trebalo da se ponovo potpuno otvori za javnosti sljedeće nedelje. Cvijeće u vjencu je, u nijansama ružičaste, tamno bordo, bijele i zlatne, da odražava kraljevski standard, i uključuje pelargoniju, ruže, jesenje hortenzije, sedume, dalije.

(MONDO)

Ne propustite