VIŠE NEĆETE PRAVITI KLASIČNU KAJGANU: Umjesto u tavi ispecite je u rerni - uz jedan sastojak biće savršeno kremasta (RECEPT)

Praktična žena
VIŠE NEĆETE PRAVITI KLASIČNU KAJGANU: Umjesto u tavi ispecite je u rerni - uz jedan sastojak biće savršeno kremasta (RECEPT)
Kajgana iz rerne sa kačkavaljem idealna je za malo drugačiji doručak.

Kajgana iz rerne sa kačkavaljem idealna je za malo drugačiji doručak.

Rijetko koja osoba ne voli jaja. Mogu se jesti za svaki obrok, a postoji milion načina na koji možete da ih spremite i ukusna su u svakoj varijanti. Društvene mreže su prepune neobičnih i inovativnih recepeta, a jedan od njih je i ovaj za malo drugačiju kajganu koja se pravi u rerni.

Kada ih jednom napravite po ovom receptu sigurno ćete zaboraviti na klasičnu kajganu. 

Sastojci:

5 jaja
malo mlijeka
kockica putera
100 g rendanog kačkavalja
so, biber

Priprema:

Jaja umutite viljuškom kao da pravite klasičnu kajganu. Dodajte mlijeko, pa još malo promešajte. U vatrostalnu posudu stavite kocku putera u sredinu, pa dodajte mućena jaja, a potom pospite rendanim kačkavljem. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada je gotovo dodajte začine po ukusu, pa promiješajte sve varjačom, a po želji odozgo dodajte nariban parmezan i malo seckanog peršuna. Služite uz prepečeni tost hljeb. 

Izvor: Stvar ukusa

Ne propustite