Bećirović odgovorio Izetbegoviću: Rekli ste "ako Srbi neće u NATO, neće se ići u NATO"

Bosna i Hercegovina
Bećirović odgovorio Izetbegoviću: Rekli ste "ako Srbi neće u NATO, neće se ići u NATO"
.

Kandidat SDA za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović večeras je u TV debati na Federalnoj televiziji odlučno tvrdio da nikada nije izjavio kako "BiH neće u NATO ako to ne žele Srbi i RS". 

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović u TV debati na FTV problematizirao je izjave Izetbegovića o tome da narodi odlučuju o tome hoće li BiH ići u NATO.

Na to problematiziranje reagovao je Izetbegović tvrdeći da to on nikada nije rekao: "Gdje sam to rekao?", pitao je Izetbegović. Bećirović je iz fascikle izvadio isprintan tekst iz 2019. godine i pokazao mu, a na kojem se jasno vidi da Izetbegović to jeste.

- Nisam. Ne, ne, to je izvučen naslov. Ja to nisam rekao. Kazao sam da se ne možemo kretati u NATO ako oni neće - odlučno je tvrdio Izetbegović.

Međutim, snimak iz 2019. godine potvrđuje da Bećirović govori istinu, a da Izetbegović ne govori istinu. Novinarima RTRS-a kandidat SDA jeste rekao: "Kad su Srbi u pitanju i RS ako neće u NATO – neće se ići u NATO. To vam ja kažem u kameru ovdje".

Izetbegović je svojim odgovorom iznenadio i novinara RTRS-a pa mu je predsjednik SDA ponovio da "nema članstva u NATO-u".

Izvor:Avaz

Ne propustite