U FAŠIRANO MESO DODAJTE SAMO 1 NAMIRNICU: Ovako se prave domaće kobasice, UKUSNIJE I JEFTINIJE (RECEPT)

Praktična žena
U FAŠIRANO MESO DODAJTE SAMO 1 NAMIRNICU: Ovako se prave domaće kobasice, UKUSNIJE I JEFTINIJE (RECEPT)
Domaće kobasice napravite od mljevenog bijelog mesa i mlijeka na najjednostavniji mogući način.

Domaće kobasice napravite od mljevenog belog mesa i mleka na najjednostavniji mogući način.

Ako volite kobasice napravite domaće od mleka i mljevenog bijelog mesa. Dodaju se i začini, a njih stavljate po želji. U nastavku teksta je predlog kako da ih začinite da one budu preukusne, a toliko se lako spremaju da ćete se pitati zašto ih niste pravili do sada. Sastojci nisu skupi, a dobija se veća količina, pa je jeftinije nego da kupujete kobasice u mesari. 

Sastojci:
600 g pilećeg mljevenog mesa 
200 ml mlijeka 
1 kašičica soli 
1 kašičica slatke paprike 
1/2 kašičice bibera 
1 kašičica bijelog luka u prahu 
Priprema:
U pileće mljeveno meso dodajte mlijeko, so, slatku papriku, biber i bijeli luk u prahu. Dobro promiješajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko sat vremena. Zatim ponovo promiješajte, pa raširite providnu foliju na sto, sipajte 2 kašike smjese i urolajte je kako bi je zatvorili sa svih strana (da napravite oblik kobasice). Zavežite krajeve i tako radite dok ne utrošite svu smjesu. Kuvajte sa sve folijom u ključaloj vodi, nekih 15 minuta. Nakon toga izvadite kobasice iz folije i propržite na zagrijanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite