EVO KAKO DA IZBJEGNETE VISOKE RAČUNE: Grijanje vam još ne treba, samo PROZORE NAŠTIMAJTE NA ZIMSKI REŽIM - EVO KAKO

Sve za dom
EVO KAKO DA IZBJEGNETE VISOKE RAČUNE: Grijanje vam još ne treba,  samo PROZORE NAŠTIMAJTE NA ZIMSKI REŽIM - EVO KAKO
Sa dolaskom jeseni postaje hladnije. Ponekad spoljna temperatura padne ispod nule, što utiče na temperaturu u našim kućama i stanovima. Šta učiniti da se ne smrznete, a da ne plaćate velike račune? Probajte ovaj trik

Sa dolaskom jeseni postaje hladnije. Ponekad spoljna temperatura padne ispod nule, što utiče na temperaturu u našim kućama i stanovima. Šta učiniti da se ne smrznete, a da ne plaćate velike račune? Probajte ovaj trik

Ova metoda će vam pomoći da uštedite na grijanju i istovremeno učinite prostoriju mnogo toplijom. Osim toga, ne košta ništa i vrlo je jednostavno. Međutim, pre nego što je primijenite, vrijedi se pripremiti za to. Obavezno provjerite da li su zaptivke na prozorima i vratima čvrste i da li radijator nije zatvoren. Ako sve funkcioniše kako treba, možete preduzeti akciju.

Šta učiniti da bi stan bio topliji, a da ne morate da pojačavate radijator? Dovoljno je promeniti režim prozora na zimski. Možda zvuči prilično misteriozno i komplikovano, ali u stvari, stvar je vrlo jednostavna i svako bi trebalo da može da se nosi sa njom. Sve što vam treba je standardni imbus ključ (prečnik 4 mm).

Otvorite prozor. U njegovom donjem delu naći ćete rupu. U njega ubacite ključ i okrenite ga u smjeru kazaljke na satu – tako da duži dio ključa bude na desnoj strani. Da biste vratili letnji režim, potrebno je da uradite potpuno isto, ali obrnuto - okrenite ključ ulijevo u proljeće.

Prozori u zimskom režimu su hermetičniji i propuštaju manje vazduha, tako da se prostorija ne hladi tako lako. Imaćete toplije u prostoriji i uštedjeti na računima za grijanje.

Drugi način da se smanji gubitak toplote je stvaranje posebnog "ekrana". Sve što vam treba je komad kartona i aluminijumska folija. Umotajte karton folijom sa sjajnom stranom napolje. Zatim postavite strukturu iza radijatora. Ovaj način će sprečiti da toplota izađe kroz zidove. Folija će je natjerati da se kreće prema unutra.

Takođe je dobra ideja da sebi nabavite tepih za hladnije mjesece. Ne samo da unutrašnjost izgleda ljepše, već djeluje i kao izolator. Duge, debele zavjese na prozorima rade na sličan način.

U hladnim danima ne treba odustati od otvaranja prozora, ali to treba činiti mudro i umereno. Ventilacija treba da bude kratka, ali intenzivna i da se odvija u blizini zatvorenih radijatora.

Takođe, ne zaboravite da ne pregrijavate stanove. Visoka temperatura u spavaćoj sobi noću je posebno loša. A najgora stvar koju možete da uradite je da spavate sa upaljenim radijatorom . Ovo je štetno za zdravlje i ljepotu i užasno utiče na zdravlje. Rezultat toga su glavobolja i nesanica, kao i umor i razdražljivost tokom dana. Spavanje sa uključenim grijnim tijelom takođe može izazvati probleme sa disanjem. Vrući i suh vazduh negativno utiče na sluzokožu. Dugoročno, to može dovesti do dosadnog kašlja ili curenja iz nosa.

Ne propustite