5 SOBNIH BILJAKA KOJE ŠTITE KUĆU OD NEGATIVNE ENERGIJE: U jednu saksiju stavite novčić za privlačenje bogatstva!

Sve za dom
5 SOBNIH BILJAKA KOJE ŠTITE KUĆU OD NEGATIVNE ENERGIJE: U jednu saksiju stavite novčić za privlačenje bogatstva!
-

5 biljaka koje čiste kuću od negativne energije prema feng šuiju - oplemenjuju prostor i djeluju pozitivno na raspoloženje!

Sobne biljke oživljavaju prostor, čine da dom bude autentičan i u skladu sa prirodom. Biljke su izvor pozitivneenergije, a prema feng šuiju određene vrste cvijeća mogu zaštiti dom od negativneenergije:

Geranijum - Ova lijepa biljka ima antimikrobna svojstva, a takođe se smatra talismanom u mnogim kulturama. Mala biljka puna cvjetova u jarkim bojama može brzo da oslobodi dom negativnihvibracija. Geranijum ublažava stres, njegova energija blagotvorno utiče na komunikaciju i pomaže u lakšem rješavanju konfliktnih situacija.

Puzavac (tradescantia) - Vjeruje se da ovaj cvijet smanjuje loše misli i čisti dom od negativnosti. Ova divna cvjetnica poput usisivača, apsorbuje sve negativne vibracije, nosi se sa apatijom i podiže kreativnu energiju u domu.

Tetrastigma (unutrašnjegrožđe) - Takva biljka čisti dom od loše energije i zavisti, a ispunjava dom pozitivnim emocijama, daje udobnost i harmoniju. Donos radost, opuštenu atmosferu i snagu.

Kaktusopuncija - Štiti od negativnosti, smiruje nervni sistem i pruža zdrav san. Osjećaj sreće, mira i dobrih odnosa među članovima porodice.

Ciklama - Još jedna nježna biljka sa prelijepim cvijećem će brzo pomoći da se nosite sa bilo kojom negativnošću. Ciklamu treba dati onima koji su često neraspoloženi. Simbolično, ova biljka povećava efikasnost i razvija kreativnost. U nekim kulturama se smatra da može privući i novac, posebno ako je držite pored kasice ili stavite novčić u saksiju.

Izvor: Sensa

Ne propustite