AKO IMATE VJEŠTAČKE TREPAVICE, OVA GREŠKA JE NAJOPASNIJA: Mislite da ih čuvate, a tako brže otpadaju i izazivaju UPALU

Moda i ljepota
AKO IMATE VJEŠTAČKE TREPAVICE, OVA GREŠKA JE NAJOPASNIJA: Mislite da ih čuvate, a tako brže otpadaju i izazivaju UPALU
-

Saznajte kako se najbolje peru vještačke trepavice i šta sve mogu da izazovu, ako ne održavate higijenu.

Sve je više djevojaka i žena u Srbiji koje nadograđuju trepavice, a postoji nekoliko razloga zbog čega je ovaj kozmetički trend popularan. Osim što "od sabajle" izgledate dotjerano kao da već imate šminku, praktične su i jer ne morate da koristite maskaru kako biste istakle oči...

Međutim, vještačke trepavice imaju svoj rok trajanja, obično je na mjesec, mjesec i po potrebno ih dopuniti. Nekad je ovo neophodno i ranije, a kozmetičari objašnjavaju zašto. Nije do nekvalitetnog ljepka, vrste dlačica ili nečeg sličnog, stvar je higijene osobe koja ih je ugradila.

Ono što svi koji imaju nadogradnju trepavica treba da znaju jeste da tokom vremena one nakupljaju ostatke šminke, mrtvu kožu, ulje i prljavštinu. Zašto je higijena tako loša? Većina žena misli da čišćenje ekstenzija trepavica može da ošteti ljepak. Istina je da on traje duže kada su "dlačice" očišćene od prljavštine i ostataka šminke.

Nažalost, većina žena ne zna kako da ih očisti a da ih ne uništi. Savjet kozmetologa je da dva puta dnevno koristite meku četkicu kojom ćete ih, nakon što ste temeljno oprali lice, očešljati. Možete da koristite i specijalizovani odmašćivač za vještačke trepavice, on neće uticati na ljepak kojim se lijepe. 

Čišćenje trepavica ne samo da će produžiti njihov vek, već će i spriječiti infekcije. Ako ih ne perete redovno, rizikujete da se bakterije nagomilaju i uđu u oči, a samim tim i izazovu infekcije.

Šta se dešava ako ne očistite vještačke trepavice?

Jedna od posljedica loše higijene jeste pojava blefaritisa, odnosno upale kapka i popuštanje lepka. Blefaritis nastaje kao posledica nagomilavanja bakterija duž baze trepavica. Ovo stvara okruženje u kom se organizmi koji izazivaju upalu očnih kapaka razmnožavaju. Nagomilavanje bakterija uništava ljepak koji, kako slabi tako dolazi do opadanja trepavica. Rezultat je da ćete brže ostati bez trepavica koje vas ulepšavaju i izazvati upalu kapka.

MONDO

Ne propustite