Detalji obrušavanja tunela kod Nevesinja: Poginuo radnik iz Živinica, u toku akcija izvlačenja

Crna hronika
Detalji obrušavanja tunela kod Nevesinja: Poginuo radnik iz Živinica, u toku akcija izvlačenja
.

Na području općine Nevesinje, na tunelu "Zovi Do" došlo je do obrušavanja prilikom čega je smrtno stradao jedan radnik, a dvije osobe su povrijeđene.

Nadležne stručne službe pokušavaju izvući tijelo radnika A.Đ (55) iz Živinica, koji je bio angažovan na radovima u tunelu koji gradi hidroelektrana "Dabar", a koji je danas poginuo nakon što se na njega obrušio zid tunela zajedno sa zemljom. Nesretni muškarac je ostao zatrpan i, kako je potvrđeno iz tužilaštva, preduzimaju se oprezne aktivnosti izvlačenja zbog opasnosti od daljeg obrušavanja tunela.

Sa radnikom su bila još dvojica muškaraca - R.K. (55) iz Bileće i T.G. (37) iz Donjeg Vakufa, koji su povrijeđeni. Obojica su izvučeni iz tunela odmah nakon nesreće i prebačeni u nevesinjsku bolnicu. Obojica su van životne opasnosti. Bilećanin je, prema informacijama Nezavisnih, zadobio prelom noge, a T.G. je prošao sa ogrebotinama.

Iz okružnog tužilaštva su kazali da još nema uslova za obavljanje uviđaja kojim bi se trebalo utvrditi kako je došlo do ove kobne nesreće.

Izvor:Klix

Ne propustite