ANKETA: Da li treba donijeti zakon da se loše ne govori o Bakiru i Sebiji Izetbegović?

Aktuelno
ANKETA: Da li treba donijeti zakon da se loše ne govori o Bakiru i Sebiji Izetbegović?
,

Napomena: "Novi.ba" je naknadno ispravio tekst koji je prenio od portala N1 nakon što je portal Raskrinkavanje označio vijest kao "razabiranje", jer Faruk Hodžić, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, nije rekao da će poslije izbora biti zabranjeno da se negativno piše i govori o predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću.

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokirale su korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji su se i ove godine borili za ostanak na funkcijama iz kojih decenijama crpe enormne svote novaca ne libe se prijetiti, ucjenjivati, lažno obećavati... Novi primjer stranačke zaluđenosti koja se prezentira kroz apsolutno veličanje i jeftini poltronizam usmjeren ka političkom lideru dolazi iz Zenice. Faruk Hodžić, SDA kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH na skupu je obećao da se, nakon izbora, više neće govoriti negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću.

,,Siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećavam da ćemo poslije 2. oktobra to promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, Bakiru Izetbegoviću, za kojeg nakon prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana predsjedništva BiH”, izjavio je Hodžić na skupu
.
Mediji bi, da se Hodžić pita, o predsjednikovom liku i djelu govorili samo pozitivno.

Ništa iznenađujuće, Bosna i Hercegovina je, kada je sloboda medija u pitanju 67. zemlja na svijetu prema rangiranju Reportera bez granica, Vladajuće partije i njihovi zaluđeni članovi sasvim normalnim doživljavaju cenzuru i kontrolisanje novinarskih izvještaja.

Ovaj članak je izmijenjen u odnosu na prvobitnu verziju u kojoj je bilo navedeno da je Hodžić kandidat za člana Skupštine ZDK te da bi zabranio da se govori loše o lideru SDA Bakiru Izetbegoviću. Opširnije pročitajte ovdje.

PITAMO VAS: Da li treba donijeti zakon da se loše ne govori o Bakiru i Sebiji Izetbegović?

Ne propustite