SLAVNI GLUMAC MISLIO DA SAMO IMA ŽGARAVICU: Umro u mukama dvije godine kasnije, a onda otkriveno šta mu se desilo pred smrt

Zanimljivosti
SLAVNI GLUMAC MISLIO DA SAMO IMA ŽGARAVICU: Umro u mukama dvije godine kasnije, a onda otkriveno šta mu se desilo pred smrt
-

Patrik Svejzi umro je od raka pankreasa, imao je neobične simptome.

Glumac Patrik Svejzi bio je jedan od najpopularnijih holivudskih šarmera osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka. Preminuo je na današnji dan prije 14 godina, od bolesti koja je odnijela poznate ličnosti kao što su Marinko Madžgalj, Marinko Rokvić i Merima Njegomir - raka pankreasa.

Glumac je igrao u kultnim filmovima "Poing break", "Duh", "Prljavi ples", "Crvena zora", "Doni Darko", "Skok" i drugim. Bavio se i muzikom i gradio karijeru kao pjevač.

U januaru 2008. godine, Svejzi se požalio na osjećaj gorušice i "pečenja" u želucu i postavljena mu je dijagnoza raka pankreasa. Imao je neobične simptome raka pankreasa, liječen je hemoterapijama kao i eksperimentalnim lijekovima. Pojavljivao se u javnosti i pričao da je dobro, ali je krio strašnu istinu - umirao je.

Pojavio se na jednom događaju posvećenom borbi protiv raka i rekao da ne želi da ni on, ni drugi više žive u strahu, bez nade. Bio je borac i sebe je smatrao samo još jednom osobom koju je pogodila strašna bolest, nije očekivao poseban tretman.

U januaru 2009. dobio je upalu pluća, smješten je u bolnicu i utvrđeno je da se rak proširio na jetru. Svejzi, strastveni pušač duže od 40 godina, znao je da nema još mnogo vremena. Preminuo je u 58. godini, okružen članovima porodice. Kremiran je i njegov pepeo je posut po ranču u Nju Meksiku, gdje je volio da provodi vrijeme. Nakon njegove smrti otkriveno je da ga je supruga Lisa Nijemi zlostavljala dok je bio bolestan.

(MONDO)

Ne propustite