ČUDESNI ČAJ OD BANANE KOJI DIŽE IZ KREVETA: Evo kako da ga napravite, ništa lakše

Zdrav život
ČUDESNI ČAJ OD BANANE KOJI DIŽE IZ KREVETA: Evo kako da ga napravite, ništa lakše
,

Banane su mnogima omiljeno voće, nisu skupe, a uz to su i odlične za zdravlje. Imaju visok udio vlakana te obiluju nizom drugih važnih nutrijenata, uključujući magnezij i kalij.

Nevjerojatne su jer, osim što su tako hranjive, zasitne su pa nije potrebna velika količina da osjetite sitost, a i izuzetno su praktične za ponijeti i imati uvijek pri ruci, piše Jutarnji list.

Kad želite ponijeti zdravu užinu, sigurno nećete spakirati u torbu breskvu ili jagode, ma kako bile zdrave, već vrlo urednu i zahvalnu bananu. U nastavku vam donosimo čudesan čaj od banane:

Vrijeme pripremanja: 5 minuta.

Vrijeme kuhanja: 10 minuta.

Sastojci za 1 šolju: 1 banana, 2 dl vode, prstohvat cimeta.

Priprema: Stavite vodu u lončić koji je dovoljno velik da u njega stane banana, zatim stavite na plamen da zavrije. Banani odrežite oba kraja i zajedno s korom stavite u uzavrelu vodu. Ako želite, možete je prethodno oprati, ali to nije nužno. Kuhajte 10 minuta. Uz pomoć cjedila tekućinu nalijte u šolju. Pospite prstohvatom cimeta. Cimet nije obavezan, ali jako se dobro slaže s okusom čaja od banane. Popijte sat vremena prije spavanja.

Savjet za kraj: Nema ništa gore od prevrtanja satima u krevetu, gledanja u sat i odbrojavanja koliko je još ostalo dok ne zazvoni alarm. E pa kad vam se dogodi takva noć, posegnite za ovim posve prirodnim rješenjem.

Glavninu dobrobiti ovog čaja donosi triptofan, hemijska tvar koja vas čini pospanim, a koji je u obilnoj količini prisutan u kori banane. Kad izvadite bananu iz lončića u kojem se kuhala, nemojte je baciti već je pospite cimetom i pojedite. Kuhana banana će svojim umirujućim djelovanjem potencirati učinak čaja.

Ne propustite