SUSRET PREMIJERA HERCEGA I LANINOG OCA VELIBORA PUDARA: Izgladili nesporazume

Objavljeno:30.08.2022 - 09:53
A A A Times Arial

Foto: Vlada HNK

Otac Lane Pudar, Velibor Pudar, danas se sastao s predsjednikom Vlade HNK Nevenkom Hercegom, navedeno je u saopštenju Vlade HNK.

Na stranici je objavljeno kako je do susreta došlo "na lično traženje Velibora Pudara, oca evropske zlatne plivačice Lane Pudar".

 - Izgladivši nedavni nesporazum, sagovornici su se složili da ukupan zajednički fokus svih bosanskohercegovačkih poklonika vrhunskog sporta, tako i cijele javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene podrške i poticaja vrhunskim sportskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, kanton i zemlju svijetu predstavljaju u najboljem mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh.

Pudar je zahvalio premijeru Hercegu na ukupnoj, višestrukoj i finansijskoj i moralnoj podrški koju Lani pruža Vlada HNK-a, uvjerljivo najsnažniji finansijski sponzor mostarskog sporta. Zajednički su iskazali uvjerenje u to da od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata koji će žitelje ovog podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših sportskih ambasadora.

''Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnog i timskoga sporta, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svatko treba ugledati. Lani od srca želim svako dobro i nove medalje koje će zasluženo ovjenčati njenu mladu a već tako uspješnu karijeru'', kazao je ovom prilikom premijer Herceg - navedeno je u saopštenju.