STAVILA JE PASTU ZA ZUBE I NA SVOJA STOPALA: Kad vidite šta se desilo i vi ćete uraditi isto

Objavljeno:18.08.2022 - 15:17
A A A Times Arial

Ljeto je sezona sandala, papuča i espadrila, i vrijeme je da se sjetimo naših stopala. Da, dio nogu koje često zaboravljamo, iako nam pomaže da se krećemo.

stopala

Žuljevi, pukotine i suha koža koja se pojavljuje kada zanemarimo njihove potrebe mogu uzgledati krajnje neprivlačno i biti bolno. Pa što možemo učiniti za njih?

stopala6

Iznenađujuće, pasta za zube zapravo može pomoći s nekoliko problema stopala odjednom. Ona može postati vaš posljednji korak do savršenstva.

stopala3

Prije svega, pasta za zube može biti dobar piling za hlađenje jer sadrži abrazivne čestice koje poboljšavaju učinak. Kada jednom ovim pilingom uklonite sve mrtve stanice kože, a vaša koža na stopalima bude mekana kao bebina, bit ćete oduševljni. Jedino upozorenje je: ne koristite zubnu pastu ako imate duboke pukotine ili ozljede- sjetite se da pasta sadrži mentol...

stopala4

Pasta također izbjeljuje nokte. Jednostavno nanesite pastu i istrljajte starom četkicom za zube.

njega-stopala-580x290

Još jedna velika korist jest da vam može pomoći da se riješite neugodnih žuljeva. Jednostavno nanesite pastu na željeno područje i ostavite nekoliko sati. Nakon toga uklonite pastu vlažnom krpicom. Postupal ponovite nekoliko puta dnevno dok ne nestane.