SVI ZNAJU DA JE MASLINOVO ULJE DOBRO ZA KOSU, ALI GA NE KORISTE PRAVILNO: Uz ova 4 savjeta imaćete frizuru kao iz salona!

Objavljeno:17.08.2022 - 21:03
A A A Times Arial

Maslinovo ulje osim što je odlično za organizam, ono povoljno utiče na kosu i kožu. Ovo je par načina kako da ga iskoristite.

Maslinovo ulje je još odavnina poznato po svojim ljekovitim svojstvima. Osim što povoljno utiče na brojne zdravstvene probleme, ono je dobro i za kožu i kosu, a zahvaljujući brojnim vitamina koje sadrži.

Iako se na tržištu mogu pronaći brojni preparati za jačanje i rast kose, ipak su darovi iz prirodi najbolji lek, poput maslinovog ulja. Osim što je savršen dodatak jelima, salatama i testeninama, ono može da se iskoristi i za kosu kako bi ona bila negovana i zdrava. A ovo su neke od prednosti:

1. Odlično za ispucale krajeve
Maslinovo ulje je odlično za ispucale krajeve kose. Pretjerana upotreba fena ili pegle, izlaganje toploti i morskoj vodi može da dovede do njenog slabljenja. Da biste izbjegli to nanestie maslinovo ulje na same krajeve. Oni koje se bore sa masnom kosom, savjet je da ga ne stavljaju na tjeme glave.

2. Za oblikovanje kose
Preveliko izlaganje toploti i prašini, može da poremeti teksturu kose, te svaka dlaka "vodi svoju politiku". Maslinovo ulje je odlično sredstvo da je dovedete u red.

3. Prijatelj kovrdžama
Svi oni koji prirodno imaju kovrdžavu kosu često požele da imaju ravniju. Umjesto upotrebe fene ili prese, možete da iskoristite maslinovo ulje. Na dlanove nanestite par kapi i razmažite ih duž kose. Na taj način, "ukrotićete" nestašne lokne.

4. U borbi protiv opadanja
Alopecija ili opadanje kose je jedan od ozbiljnih problema koji može da pogodi svakoga. Maslinove ulje pomaže da se izbjegne opadanje, a takođe može da podstakne i njen ponovni rast. Jedan od savjeta jeste da dodate malo ovog ulja u maske za kosu, kako biste dodatno pojačali dejstvo.

(MONDO)