DOMAĆI NAPITAK ZA ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Spojite 2 moćne namirnice i dobićete savršen čistač holesterola(RECEPT)

Porodica i zdravlje
DOMAĆI NAPITAK ZA ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Spojite 2 moćne namirnice i dobićete savršen čistač holesterola(RECEPT)
Holesterol je bolest novog doba.

Holesterol je bolest novog doba.

Skoro svaka osoba preko četrdesete ima problem sa masnoćom u krvi.Holesterol je nešto što ne smijete da shvatite olako. Masnoće u krvi čine arterije osjetljivim, a to znači samo jedno - vaše srce se nalazi u opasnosti.

Od ključnog je značaja da se ishrana koriguje, da se posavjetujete sa ljekarom i isprobate stare narodne lijekove koji su dokazano djelotvorni.

Jedan od tih lijekova definitivno je kombinacija limuna i bijelog luka.Kada se spoje dvije moćne namirnice kao što su limun i bijeli luk rezultat ne može da izostane. Limun je bogat vitaminom C koji jača zidove krvnih sudova, a sadrži i citrate koji na prirodan način poboljšavaju cirkulaciju. Čenovi bijelog luka bogati su sumporom koji odlično čisti krv.

Recept od limuna i bijelog luka za čišćenje krvnih sudova

Sastojci:

300 g bijelog luka, 1 kg limuna

Priprema: Dobro operite koru limuna, a luk oljuštite, pa ih zajedno sameljite. U litar i po ključale vode ubacite kašu, smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se kuha najviše 15 minuta. Kada se prohladi, sipajte u staklenu posudu i poklopite. Uzimajte na prazan želudac po 500 ml lijeka svakog jutra tokom 25 dana. Napravite pauzu od 10 dana, pa postupak ponovite dok se nivo holesterola ne dovede u normalu.

stil.kurir.rs

Ne propustite