Na nekoliko graničnih prelaza pojačana frekvencija putničkih vozila

Vijesti
Na nekoliko graničnih prelaza pojačana frekvencija putničkih vozila
Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode u 08:05 sati normalizovan je saobraćaj u mjestu Bistarac, na magistralnom putu Tuzla-Lukavac.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila. Tokom dana očekuje se frekventniji saobraćaj, pa su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) apelovali na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavit će se saobraćaj danas u vremenu od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Ne propustite