SAD: Bivši financijski direktor Donalda Trumpa blizu priznanja porezne prevare?

Objavljeno:16.08.2022 - 07:54
A A A Times Arial

Foto: Reuters

Dugogodišnji financijski direktor kompanije za nekretnine bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa trebao bi se u četvrtak izjasniti krivim u slučaju porezne prevare.

Od bivšeg financijskog direktora Trumpove organizacije (Trump Organization) Allena Weisselberga moglo bi se tražiti da svjedoči protiv kompanije, koja je također optužena u slučaju, doznaje Reuters od osobe upoznate sa slučajem.Očekuje se da će biti osuđen na pet mjeseci zatvora, dodala je ta osoba, koja je pristala govoriti pod uvjetom anonimnosti.

Glasnogovornica okružnog tužitelja Manhattana odbila je komentirati slučaj, kao i Weisselbergov odvjetnik i glasnogovornica Trumpove organizacije.Weisselberg i Trumpova organizacija optuženi su u julu prošle godine u više od deset tačaka za poreznu prevaru i krivotvorenje poslovne evidencije zbog dodjele "neknjiženih" beneficija rukovoditeljima tvrtki, podsjeća Reuters.

New York Times prvi je u ponedjeljak izvijestio da je Weisselberg (75) blizu nagodbe o priznanju krivnje. List je naveo da on neće sarađivati u široj istrazi o Trumpu, pozivajući se na dva neimenovana izvora. Također, nije navedeno hoće li sarađivati u postupku protiv porodične kompanije bivšeg predsjednika SAD-a.

Još jedna osoba upoznata s tim slučajem potvrdila je Reutersu da su između Weisselbergovog odvjetnika i ureda okružnog tužitelja Manhattana vođeni razgovori o priznanju krivnje, prenosi Index.hr

Trump, koji je republikanac, istragu okružnog tužitelja Manhattana Alvina Bragga, kao i paralelnu građansku istragu glavne tužiteljice New Yorka Letitie James, nazvao je politički motiviranim "lovom na vještice". Naime, James i Bragg su demokrati.

Izvor: Radio Sarajevo