Komšije ispričale nove detalje masakra u Crnoj Gori: Ubio bi i nas!

Crna hronika
Komšije ispričale nove detalje masakra u Crnoj Gori: Ubio bi i nas!
.

Naselje Medovina u kojem je Vuk Borilović ubio 10 i ranio šest osoba je pusto, kuće su zatvorne, izuzev kuće napadača u kojoj se primalo saučešće, dok je policija bila ispred i osiguravala njihovu kuću.

Jedan od komšija, za portal Standard navodi da je dobro poznavao ubijenu familiju Drecun, koja živi svega deset metara od kuće Borilovića.

"To su stari ljudi živeli su u tom dijelu kuće sami, dok im je sin bio ispod njih. Ne znam šta su mu oni skrivili. Ubio je prvo njih dvoje, a zatim i njihovog sina i unuka koji su došli čim su čuli pucnje. Uperio je pušku i upucao obojicu. Porodicu Martinović znam iz grada, ovdje su se nedavno doselili, odnosno iznajmili stan. E kamo sreće da nisu, sad bi bili živi, rekao je komšija dok vrti glavom sa nevjericom u očima."

Ovaj komšija Borilovića kaže da je imao sreće što nije bio kod kuće, inače bi i on možda bio žrtva.

"Znam da bi izašao da vidim šta se događa i da bi krenuo da pomognem mojim dobrim komšijama. Ubio bi me sigurno. On je pucao u svakoga, cilj mu je bio da pobije što više ljudi. Pa zamislite kad je pucao u pravcu Hitne pomoći. Sve je to predugo trajalo, predugo. Ne znam šta je policija za tih sat vremena radila. Pregovarali su sa osobom koja je izgubila razum, koja je hladnokrvno ubila dvoje djece. Sa takvima se ne pregovara", kaže on.

Isti sagovornik ispričao je da je čuo za neki incedent Borilovića i nekog komšije, ali tome nije pridavao pažnje, jer kako ističe, ubica je posljednjih mjeseci bio malo čudan.

Njegova prva komšinica također je imala sreće, jer u trenutku pucnjave je bila u kući i gledala TV.

"Čula sam pucnje i odmah sam znala da nešto nije u redu. Od straha nisam ni do prozora prišla, jer su pucnji bili na svakih dva-tri minuta. Čula sam viku i vrisak. Mislim da je to bilo kada je Borilović napao sestre Radunović, koje su zajedno živjele. Znala sam da odem kod njih na kafu, mirne i poštene žene. Znala sam i Drecune, fina porodica koja je živjela u kući na spratu. Ne znam šta bih vam rekla, osim da su bile komšije za poželjeti. Niko sa njima nije imao problema, pa ni Borilović da ja znam", rekla je ona. 

Podsjetimo, u Crnoj Gori na Cetinju je došlo do masovnih ubistava u četvrtak popodne oko 16 časova. Ubijeno je deset osoba, uključujući dvoje djece.

Prema nezvaničnim informacijama, stradala djeca su pokušala da se sakriju od ubice, ali nisu uspjela. Do pucnjave je došlo kada je Vuk Borilović (34) koristio vatreno oružje kako bi ubio deset ljudi, a šest ranio.

Njega je ubio njegov komšija prema tvrdnjama nadležne tužiteljka Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice.

Uzrok masakra je navodno porodična svađa nakon čega je izašao na ulicu i pucao nasumično na prolaznike na ulici. U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su dvije ranjene osobe, dok je četvero ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici.

Izvor:Radisarajevo

Ne propustite