"CETINJE KAO NIKAD DO SADA UJEDINJENO U BOLI" Održana komemorativna sjednica tragično nastradalima u masakru

Crna hronika
"CETINJE KAO NIKAD DO SADA UJEDINJENO U BOLI" Održana komemorativna sjednica tragično nastradalima u masakru
.

U Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sjednica povodom tragedije koja je pogodila taj grad i u kojoj je stradalo 11 osoba. Komemoracija je počela minutom šutnje za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cijela Crna Gora.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković naglasio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

collage-maker-14-aug-2022-11-19-am

- Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti - kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice.

- Pamtit ćemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi - naveo je on.

Potpredsjednik gradske Skupštine Mirko Stanić kazao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

- Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa - kazao je Stanić i članovima porodica rekao da ne postoje riječi utjehe za njih.

- Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cijela Crna Gora - naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga. Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade i predsjednik države Milo Đukanović.

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

(Srbijadanas)
 

Ne propustite