Stanivuković: Iz imućne sam porodice, ne trebaju mi pare, želim da služim narodu

Bosna i Hercegovina
Stanivuković: Iz imućne sam porodice, ne trebaju mi pare, želim da služim narodu
.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković govorio je ovo jutro za N1 o nešto opuštenijim temama nego inače.

Na pitanja, šta ga najbolje opisuje kao čovjeka, odgovara spontanost.

“Tu sam ono što sam ja. Živim svoj život, specifično u politici. Neko sam ko je kao mlad ušao u politiku i to iz imućne porodice. Ne trebaju mi pare. Moja je porodica poznata po dobrom“, rekao je Stanivuković, dodajući da se u budućnosti vidi da služi narodu.

Rekao je i da mu je na početku bilo neobično što je popularan, a danas ga prepoznaju svugdje.

“Prepoznaju me i van BiH. Idem na more i u Hrvatsku i Crnu Goru. Obožavam svaki dio Balkana”, kaže.

Govoreći o svojim počecima i ulasku u politiku, prisjećajući se videa i aktivnosti na društvenim mrežama, rekao je da je sve drugačije bilo, jer je bio mlad, te da danas neke stvari ne bi uradio.

“Bio sam ponosan na video o asfaltu, ali danas to ne bih uradio kad sam gradonačelnik. Zbog svega toga što radim atipičan sam političar. Ne volim kliše, volim da je na moj način”, ističe Drašković.

Govoreći o projektima sa kojim je zadovoljan dok je gradonačelnik, rekao je da da su “izgradili pozornicu na kojoj svako može da kaže šta hoće, besplatni udžbenici, vrtići, stipendije, napravili najvažnije putne infrastrukturne projekte….”

Naglašava i da nakon 20 godina pravi se nova škola u Banjaluci, ali i da je jedini grad koji je platio legalizaciju vjerskih objekata.

“Posjetio sam i džamiju i crkvu, želim biti u Banjaluci gradonačelnik svima”, rekao je, dodajući da je “najveći neprijatelj Banjaluke je jedan dio odbornika iako nisu rođeni u ovom gradu, žive u ovom gradu. Nisu neprijatelji ni Zagreb, ni Federacija BiH”.

Dok se u Banjaluci trenutno održava 10. Fresh Wave Festival, u Sarajevu je SFF. Stanivuković nikada nije bio u Sarajevu za vrijeme festivala, ali izrazio je želju da dođe.

“Naredne godine kada će biti manje izazovnija od ove izborne”, ističe, i dodaje “to je jedan sjajan festival.”

Je li bolji sarajevski ili banjalučki ćevap, upitala ga je voditeljica.

“Banjalučki, ali eto neka bude i neki treći, svi su dobri”, odgovorio je.

Izvor:N1

Ne propustite