Nikšić o napadima na Štetu: SDA nije za napredak, svakako planiraju ljude zamijeniti robotima

Bosna i Hercegovina
Nikšić o napadima na Štetu: SDA nije za napredak, svakako planiraju ljude zamijeniti robotima
.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić oglasio se povodom, kako je rekao, pljuvanja, blaćenja, kriminaliziranja i upućivanja otvorenih prijetnji ministru saobraćaja KS Adnanu Šteti.

Nikšić smatra da iza svega stoje, kako je naveo, "visokomoralni jurišnici SDA, beskompromisni borci za mjesto prvog poltrona vladajuće porodice".

"Ado (Adnan Šteta op. a.) na sve te laži i prozivke, na svu tu zavist i zlobu odgovara novim metrima postavljene tramvajske pruge nakon 60 godina, novim trolejbusima i tramvajima prvi put nakon Olimpijade, novim autobusnim i minibusnim linijama koje nisu vozile godinama, novim linijama brzoga voza, vraćanju trolejbusa u Vogošću, spajanja Hrasnice tramvajskom prugom, novim kilometrima obnovljene i uređene putne infrastrukture, nižom cijenom javnog prevoza", napisao je Nikšić na Twitteru dodavši da je Šteta "najučinkovitiji ministar u državi".

Nikšić je dodao da SDA putem svojih režimskih medija i plaćenih botova vodi kampanju protiv ministra Štete.

"Tobože su zabrinuti hoće li održati obećanje i podnijeti ostavku ukoliko par dana ili sati probije rok koji je sam sebi postavio. Ne odgovara SDA-u bilo kakav napredak, zašto bi uopće modernizirali i poboljšavali javni prijevoz kad je lider SDA planirao da ljude zamijene roboti", dodao je, između ostalog, Nikšić .

Istakao je da samo SDA može biti toliko bahata, bezobrazna i arogantna u ovakvoj situaciji.

"Kada njihov predsjednik ljude koji napuštaju državu, zbog njihove i politike njihovih partnera iz SNSD i HDZ, planira zamijeniti robotima, kada su više godina probili rokove za izgradnju bilo koje dionice autoputa, kada su upropastili projekat izgradnje bloka 7, kada moraju platiti parama građana 30 miliona penala za nerad na izgradnji HC Vranduk, kada su spiskali 100 miliona na tunel Hranjen koji je trebao biti završen u novembru prošle godine, kada premijer dane provodi u sudnici zbog kriminala sa nabavkom ventilatora, kada… mogao bih ovako nabrajati koliko god hoćete…Nikome od njih ne pada napamet podnijeti ostavku, jer se drže zlatnog SDA pravila: neka naših makar i lopova", zaključio je Nikšić.

Izvor:Klix

Ne propustite