OVO JE NAJNESRETNIJA JUGOSLOVENSKA PJEVAČICA: Dok se vraćala sa sahrane jedne sestre, druga joj je poginula pred očima

Show
OVO JE NAJNESRETNIJA JUGOSLOVENSKA PJEVAČICA: Dok se vraćala sa sahrane jedne sestre, druga joj je poginula pred očima
-

Jadranka Stojaković je jugoslovenska pjevačica koja je imala najtužniju sudbinu. Pričalo se da su joj njene pjesme postale kletva

Jadranke Stojaković se sjećamo po pjesmama "Sve smo mogli mi"; "Što te nema";"Ima neka tajna veza", ali i po teškoj sudbini koja ju je zadesila.

Sama pjevačica je u jednom intervjuu ovako pričala o svom životu:

"Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živjela sam sa majkom, koja se selila iz mjesta u mjesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po cijeloj Njemačkoj, Norveškoj i Španiji…", ispričala je jednom prilikom Jadranka, koja je svoju muzičku karijeru, zbog čestih selidbi, započela upravo van granica naše zemlje.

Jadranka je prve nastupe imala u američkim džez klubovima u Njemačkoj, a talenat i muzički uspjeh u jednom trenutku odveli su je čak do Japana. Međutim, njenu uspješnu karijeru prekinuo je rat na našim prostorima. Kako je govorila, nije mogla da uživa u uspehu, budući da je neprestano razmišljala o tome kako su njeni bližnji i da li su uopšte živi.

Dok je boravila u Japanu, u kom je provela čitave 23 godine, tokom ratnih devedesetih, uzet joj je stan u Sarajevu koji je bio u njenom vlasništvu, a odmah nakon ovog nemilog događaja zadesila ju je porodična tragedija, kada joj je preminula sestra. Jadranka je tada doputovala iz Japana kako bi ispratila sestru na vječni počinak, ne sluteći da će doživjeti još jedan veliki životni udarac.

Naime, kada se uputila na sahranu svoje sestre, na putu do groblja pred očima joj se odvila nezamisliva tragedija – u automobilu ispred njenog u saobraćajnoj nesreći poginula joj je i druga sestra.

Slomljena zbog jezivih događaja koje joj je sudbina priredila, pjevačica je smogla snage i nastavila sa svojim životom, sve dok zla kob ponovo nije pokucala na njena vrata. Naime, pjevačica je 2010. godine prilikom izlaska na binu pala i doživela povredu koja joj je potpuno promijenila život. Naime, zdravstveno stanje joj se naglo pogoršavalo, nakon čega joj je ustanovljena bolest motornog neurona ili Amiotrofična lateralna skleroza, zbog koje je postala potpuno nepokretna.

"Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna," ispričala je ona jednom prilikom za domaće medije.

Svakog dana je gubila sve više snage, a kako nije uspjela da povrati izgubljeni stan u Sarajevu, život je nastavila u Banjaluci, gdje je provela poslednje dane svog života, piše Avaz.

Vedar duh uprkos svim životnim nedaćama zadržala je do samog kraja, a u jednom od poslednjih intervjua koje je dala pred smrt, govorila je o sreći i pozitivnim mislima koje su joj davale snagu da se bori.

"Interesantno je to kada se u životu čovjek zapita šta je to sreća i koliko svjesno utičemo na svoje pozitivne misli, na svoja dobra djela. Ako mene danas pitate šta bih željela, to bi se odnosilo na sve. Voljela bih da ljudi razmisle o sebi i o svom životu," rekla je ona u jednom od svojih posljednjih intervjua za Dnevni avaz, a tom prilikom priznala je da su je mnogi zaboravili.

"Ne mogu se sjetiti ko mi je dolazio u posljednje vrijeme. Nema više mene. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je uzela sve. Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim cijeli život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osjetim, još mogu da je čujem," – rekla je tada Jadranka za pomenuti medij.

Jadranka Stojaković preminula je 3. maja 2016. godine u 66. godini u staračkom domu u Banjaluci.

Ne propustite